Vissza akarja szerezni a férje Hosszú Katinkát – Örökre vége vagy békülnek?

Vissza akarja szerezni a férje Hosszú Katinkát – Örökre vége vagy békülnek?
A magánéletben már nem alkot egy párt az ország legeredményesebb sportduója, a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka és ed­ző-férje, Shane Tusup. A karácsonyt is külön töltötték. Az Iron Lady családi körben, Baján, míg férje a szüleivel Budapesten ünnepelt.
A magánéletben már nem alkot egy párt az ország legeredményesebb sportduója, a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka és ed­ző-férje, Shane Tusup. A karácsonyt is külön töltötték. Az Iron Lady családi körben, Baján, míg férje a szüleivel Budapesten ünnepelt.

A Bors megtudta, hogy Shane már a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságra sem fejfájás miatt nem utazott ki, hanem mert összekülönböztek Katinkával.

A magánéletben már nem alkot egy párt az ország legeredményesebb sportduója © Kecskeméti Zoltán

– A dániai viadal zárása gyanánt tartott bulin Katinkáék klubjának, az Iron Aquaticsnak az egyik versenyzője eléggé ittas állapotba került. Ott újságolta, hogy Hosszú és Shane összekapott, talán szakított is – mondta a Borsnak egy informátor. Az ügyben kerestük Földházi Dávidot, aki együtt készül Katkával, ám amikor meghallotta, miről akarunk vele beszélgetni, rögtön bontotta a vonalat.

Hosszú Katinka nem a férjével, hanem Baján, a családjával töltötte a karácsonyt © Czerkl Gábor

Katinka tette ki Shane-t

Úgy tudjuk, az amerikai tréner tehetett valami olyat, amiért az Iron Lady kitette a szűrét. Információnkat erősíti Tusup Face­book-bejegyzése, melyben azt írja: „Senki sem módosíthat a tegnapon, de a holnapját még mindenki megváltoztathatja”. Később azt írta: „Eső nélkül semmi nem nő, tanulj hát az életed viharából”.

A szeretet ünnepén még fájóbb lehet, amin most keresztülmennek © Czerkl Gábor

Ezzel voltaképp megerősítette azt az értesülésünket, miszerint a férfi nem mondott le nejéről, szeretné visszacsábítani magához. De vajon mivel bosszanthatta fel ennyire a kiváló úszót a párja? Vélhetően nem az agresszív viselkedésével, ugyanis az eddig is köztudott volt a rendkívül sikeres edzőről, hogy nem mindig tud uralkodni érzésein. Többször konfliktusba került más trénerekkel, bírókkal, sportolókkal, sőt nem egyszer hozta megalázó helyzetbe Katinkát is. Szóval ennél is súlyosabb bűnt kellett elkövetnie! Vajon mit tett? Félrelépett? Az biztos, minden kapcsolatot próbára tesz, ha a szerelmesek éveken át az év 365 napjából 365-öt együtt töltenek.

Örökre vége vagy kibékülnek? © Végh István

Aggódnak a tanítványok

Katinka klubjánál, az Iron Aquaticsnél is észrevették, hogy nincs minden rendben a pár között.

– Hivatalosan nem mondtak nekünk semmit, de láthatóak a problémák. A tegnap reggeli edzést Shane Tusupnak kellett volna tartania, de nem jelent meg – mondta egy neve elhallgatását kérő szülő. – Szeretném, ha kibékülnének, és nem érne véget a közös munka, hiszen a gyermekeim rohamosan fejlődnek.

Tusup mindent megtesz, hogy kiengesztelje © Végh István

A szövetségnél kivárnak

A Magyar Úszószövetség elnöke, Wladár Sándor szintén hallott a történtekről, ám azt egyelőre nem kívánta kommentálni.

Wladár Sándor is hallott a történtekről © Bors


– A pletykákat hallottam, ám Katinkáék részéről nem történt hivatalos megerősítés, így nem kívánok nyilatkozni a témában – mondta la­punknak a szövetség első embere. Természetesen szerettük vol­na megkérdezni az érintetteket is, ám sem őket, sem sajtós munkatársaikat nem lehetett elérni.

Félő, hogy a magánéleti válság Katinka sportteljesítményére is hatással lesz © Czerkl Gábor

Évekig éltek álompárként

2008: Románcuk kilenc év­vel ezelőtt kezdődött, ám az elején titokban tartották kapcsolatukat. A bajai úszónő felkészülését Dave Salo felügyelte, míg Tusup az amerikai tréner segítőjeként működött közre.

2010: A budapesti Eb-győztes női váltó minden tagja a kezére írta kedvese ne­vét. Katinka karján csak annyit lehetett olvasni: titkok.

2012: Kiderül a titkok: Katinka az edzőjével alkot egy párt.

2013: Shane irányításával a barcelonai világbajnokságon 200 és 400 vegyesen is aranyérmet szerzett Hosszú. Augusztus 22-én pedig egybekeltek a Seychelle-szigeteken, ahol a nászútjukat is töltötték.

2016: A közös munka gyümölcse beérett, a riói olimpián három arany- és egy ezüstéremmel a magyar csapat legeredményesebb sportolója lett Katka.

2017: A decemberi rövid pályás Eb-re egyedül utazott az Iron Lady. Shane irányítása óta először versenyzett trénere nélkül a bajai sztár.

Tusup valami olyat tett, amit az Iron Lady nem tud megbocsátani © Czerkl Gábor