Kiesett a Debrecen: letépték a játékosokról a mezt a dühös Loki-szurkolók, rohamrendőrök intézkedtek - Fotók

Botrányba fulladt a Debrecen kiesése, a dühös szurkolók a pályára rohanva szó szerint letépték a mezt a focistákról. 

Botrányba fulladt a Debrecen kiesése, a dühös szurkolók a pályára rohanva szó szerint letépték a mezt a focistákról. 

Megható jelenettel kezdődött a Debrecen–Paks foci NB I-es kiesési rangadó, ahol búcsúmeccsére készült a hazaiak csapatkapitánya, Tőzsér Dániel. A 35 éves középpályásnak olyan klasszisok mondtak köszönetet, mint a Manchester City sztárja, Kevin de Bruyne vagy a Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois.

© Bors

Előbbi beszédében elmondta: rengeteget tanult Tőzsértől azalatt a négy év alatt, amikor együtt játszottak a Genkben, míg utóbbi magyarul búcsúzott a 31-szeres magyar válogatottól.Szeretlek Dani – mondta Courtois.

Az érzelmes köszöntések azonban hamar véget értek, hiszen kulcsfontosságú mérkőzés várt a Lokira, amelynek hazai pályán le kellett győznie a Paksot ahhoz, hogy bennmaradjon.

Tudta ezt a majd’ 10 ezer drukker is, akik megállás nélkül biztatták csapatukat, még akkor is, amikor a 17. percben Könyves Norbert fejesével a vendégek megszerezték a vezetést.

A bekapott gól felpörgette a Debrecent, amely a hátralévő fél órában szinte egykapuzott, ám igazán nagy nyomás alá nem tudta helyezni a vendégeket, így 1-0-s paksi vezetéssel ért véget az első félidő.


A szünet sem segített a Lokinak, amely az idő előrehaladtával egyre kétségbeesettebbé vált. Nem is csoda, hiszen két gólra volt szüksége a bennmaradáshoz. A szurkolóknak is kezdett fogyni a türelme, az ivószünetben kórusban zengett a „k..va gyenge” rigmus.

A frissítő jót tett a hazaiaknak, ugyanis a 74. percben a vendégek kapusának, Rácz Gergőnek óriási hibáját Nikola Trujics használta ki, ám lövésébe beleért Szélpál Norbert, így öngólként könyvelték el. Az utolsó negyed órára ismét felpörögtek az események, a Debrecen ment előre, hogy megszerezze a győzelmet, és ezzel kiharcolja a következő szezonra is az NB I-es szereplést. Bár küzdöttek becsülettel, de ez kevés volt: az 1-1-es döntetlen azt jelenti, hogy 27 év után búcsúzik az élvonaltól a Loki.

© Bors

Ezt nem tudták megemészteni a szurkolók, akik a pályára vonulva lökdösték a játékosokat, szó szerint letépték róluk a mezt.

Hiába mondta be a hangosbemondó, ne bántsák a focistákat, ez nem hatotta meg a feldühödött tömeget, akiket a rohamrendőrök vertek vissza. Nem ilyen búcsúról álmodott Tőzsér Dániel…

© Bors

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors