Három napon múlott László Csaba belgiumi szerződése

Amikor László Csaba ajánlatot kapott a Waasland-Beverentől, a belga csapat a második ligában szerepelt, ezért a tréner inkább Indiát választotta.
Amikor László Csaba ajánlatot kapott a Waasland-Beverentől, a belga csapat a második ligában szerepelt, ezért a tréner inkább Indiát választotta.

S, hogy milyen a sors? A Sepsiszentgyörgyön élő László mester nem kívánt az ottani második vonalban dolgozni, viszont időközben a Beveren feljutott az első osztályba. Emiatt inkább felemelték a belga élvonal létszámát, máskülönben a szövetségnek havi 1,5 millió eurót (544 millió Ft) kellett volna fizetnie az említett klub pénztárába.

A tréner inkább Indiát választotta © Mediaworks

– Ennyit a múltról, hiszen most már az indiai Channaiyin FC edzőjeként dolgozom egy idényen keresztül – újságolja a tréner, aki pár nap múlva utazik Goába. A tizenegy tagú indiai mezőny a nagyvárosban kiépítendő „buborékban”, a külvilágtól hermetikusan elzárva él, és fél év alatt lemegy a pontvadászat. Lászlótól a munkaadói az első négy közé jutást várják el, ha az sikerül, kap egy újabb évet.

Mint ismert, Indiában tombol a koronavírus-járvány: már közel 7 millió a regisztrált esetek száma, és 101 ezernél is többen hunytak el a betegség miatt, ezért jogosan merül fel a kérdés, jó ötlet-e most arrafelé munkát vállalni.

Nem tartok a pandémiától – válaszolja felvetésünkre az 56 éves edző, aki korábban irányította az FTC szakmai munkáját is, és pályafutása nyolcadik országában lát munkához. Népszerűségére jellemző, hogy egykoron ugandai szövetségi kapitányként „csodaedzőnek” aposztrofálták az ottani sajtóban.

A Channaiyin FC lesz László munkahelye minimum egy idényen keresztül, ahol a külvilágtól elzártan él a csapattal © AFP

A 2006-os olasz világbajnok válogatott egykori védője, Marco Materrazzi is edzősködött a Csennai (az egykori Madrász) városába való csapatnál, melyhez magyar edzője most bosnyák, portugál és brazil játékosokat is szerződtet. Mivel szó volt arról, hogy a féléves indiai bajnokságot a koronavírus miatt áthelyezik Dubajba, megkérdezzük: László Dzsudzsák Balázs szerződtetésére gondolt-e?

– Balázs arab égövi helyismerete jelentős, de mivel azt hallom, hogy lengyel kérője is volt, de végül a Debrecent választotta, nem merült fel bennem ez az ötlet – reagál László, majd hozzáteszi: az indiai bajnokság folyamatosan fejlődik. Néhány hete például az angol Premier League-gel stratégiai partnerséget írt alá az ottani szövetség, ebből pedig csakis előnyös jövő származhat.

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors