Feldobta Charlie Mészöly Kálmán napját

Egy híres magyar énekes, Charlie, egy professzor, dr. Genzwein Ferenc, továbbá kisebbik fia, Géza meglátogatta tegnap Mészöly Kálmánt abban a második kerületi rehabilitációs intézetben, ahol a 76 éves Vasas-legenda lábadozik.

Mészöly Kálmán nagyon megörült Charlie (jobbra) és fia, Géza látogatásának © Genzwein Ferenc

A korábbi szövetségi kapitány általános erőnlétét hozzák rendbe, mert kiderült, átesett egy infarktuson is. A szívével nincs minden rendben, hetek óta lábadozik. Ha felerősödik, akkor döntik el, meg kell-e operálni szívkoszorúér-szűkületét.

– Mivel Charlie felvételeiért rajong az édesapám, elsősorban a Jég dupla whiskyvel című daláért, meglátogattam aput vele és Genzwein Ferenccel, a Testnevelési Egyetem kancellárjával – újságolta Mészöly Géza.

– Először a PSG–Real Madrid BL-nyolcaddöntő visszavágóját elemeztük, a fater szerint a franciákon látszott a kishitűség, ráadásul Párizsban a vendégek emberelőnyben fociztak, ugyanis nála Cristiano Ro­naldo két futballistával ér fel. Csodálom, mennyi minden tűnt fel neki a küzdelemből, ami szerintem a gyógyulás jele.

Genzwein Ferenc szerint javul a Szőke Szikla állapota © YouTube

Persze Madrid kapcsán kikerülhetetlen téma Puskás Ferenc is. Kálmán felidézte három látogatójának, milyen volt a Bernabéu-stadionban 1961. szeptember 20-án Puskásék ellen a Vasas színeiben BEK-meccset játszania. Igaz, a 3-1-es vereség nem kellemes emlék. Aztán fociztak együtt az Európa-válogatottban is, ami viszont feledhetetlen.

A kellemes hangulatot egy fotó erejéig megörökítette Genzwein professzor, aki így beszélt Mészöly állapotáról:

– Három hete jártam nála a János kórházban, és a mostani állapota összehasonlíthatatlanul jobb az akkorinál – értékelt a kancellár, aki közeli barátjának vallja Charlie-t.

– Kedélyállapota lassan a régi Szőke Sziklát idézi bennem. A Vasas közös az éle-tünkben, mert ő is, én is edzője voltam az együttesnek. Azon jót nevettünk, hogy egyszer ő volt az én főnököm, egy másik időszakban pedig én az övé.

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors