Barátja filmmel búcsúzik Karl Erik Böhntől

A leukémiás Karl Erik Böhn nem vállalta az új terápiás kezeléseket. Nem adta fel a harcot, de megbékélt a sorsával, tudtuk meg a legjobb barátjától, aki filmösszeállítással emlékezik a kézilabdaedzőre.
A leukémiás Karl Erik Böhn nem vállalta az új terápiás kezeléseket. Nem adta fel a harcot, de megbékélt a sorsával, tudtuk meg a legjobb barátjától, aki filmösszeállítással emlékezik a kézilabdaedzőre.

Szomorú feladatot vállalt magára Andreas Smeby. A magyar női kézilabda-válogatott kapitányának legjobb barátja rövid filmösszeállítással vesz búcsút a keddi temetésen Böhntől. A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő norvég szakember vasárnap hajnalban távozott az élők sorából.

– Karl Erik már néhány hónappal ezelőtt felkért arra, hogy a sandefjordi temetőben másik öt barátjával együtt én is vigyem a koporsóját – mondta a Borsnak Smeby, aki több mint tíz éven át minden áldott nap beszélt Karl Erikkel. – Érthető, miért küszködöm a könnyeimmel most is, miközben összeállítom az életéről szóló rövid filmet és az utolsó üzeneteit, amelyeket a ceremónia közben vetítünk le.

Andreas egyébként január elején videointerjút készített a halálos beteg Böhnnel, aki arra kérte, csak halála után hozza nyil­vánosságra a teljes anyagot. A tréner arról beszélt, hogy a családtagokat a legnehezebb felkészíteni az elkerülhetetlenre, de ő már megbarátkozott az elmúlás gondolatával.

– Az volt az utolsó mondata, hogy boldog azzal, amit az élettől kapott – folytatta Andreas, és hozzátette, bar­átja túl sokat szenvedett, és hiába ajánlottak fel neki egy új, eddig még ki nem próbált terápiás módszert, nem vállalta a további megpróbál­tatásokat. – Nem adta fel a harcot, csak megbékélt a sorsával.

Karl Erik Böhn temetése kedden lesz szülővárosában, Sandefjordban, ahol szűknek bizonyul majd a hatszáz férőhelyes templom. Végakaratában arra – is – kéri tisztelőit, hogy virágok helyett inkább adományaikkal segítsék gyermekei iskoláztatását...

(A videót itt tudja megnézni)

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors