Sport

Sima győzelemmel jutott a BL-döntőbe a Győr

Bors

Létrehozva: 2019.05.11.

Az amerikai énekesnő, Anastacia előadásával kezdődött a Győri Audi ETO KC–Vipers Kristiansand meccs a női kézilabda Bajnokok Ligája Final Fourjában. Az 50 éves popdíva olyan nagysikerű slágereket adott elő, mint az I’m Outta Love vagy a Paid My Dues. A világsztár ugyan feltüzelte a 10 ezer fős szurkolótábort a Papp László Sportarénában, de az igazi pokol akkor szabadult el, amikor pályára léptek a magyar csapat játékosai. 

Az összecsapást a győriek kezdték jobban, pillanatok alatt háromgólos (4-1) előnyre tettek szert. A védelem tökéletesen működött, az első tíz percben mindössze kétszer tudták bevenni a norvégok Amandine Leynaud kapuját. Jött is az időkérés Ole Gustav Gjekstadtól, a vendégek vezetőedzőjétől, de ez sem segített a skandinávokon: negyed óra elteltével már hat góllal ment a Győr. A Rába-partiak remekeltek az első játékrészben, valósággal felmosták a padlót riválisukkal: 18-8-as magyar vezetéssel ért véget a félidő. 

A második játékrészben érdemi változás már nem történt. A Győr 31-22-re nyerni tudott, így könnyed győzelemmel jutott a vasárnapi fináléba. Ha a döntőben is diadalmaskodnak Danyi Gábor lányai, akkor történelmet írnak: korábban egyetlen együttes sem volt képes arra, hogy sorozatban háromszor is elhódítsa a BL-trófeát. A csapatkapitány Görbicz Anita és a brazil Eduarda Amorim abban a tekintetben is egyedülálló lehet, hogy ötödször emelhetnék magasba győriként Európa legrangosabb kupasorozatának serlegét. Még nem volt olyan játékos, aki egy csapat színeiben öt BL-győzelmet aratott volna. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek