Sport

Hosszú és Cseh ezüst, Kapás bronzérmes lett

Bors

Létrehozva: 2016.08.13.

<p>Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszásban csak rosszabb benyúlással maradt le a negyedik aranyérméről. Cseh László hatalmas úszással, hármas holtversenyben lett ezüstérmes 100 pillangón. Kapás Boglárka 800 méter gyorson bronzéremmel gazdagodott.</p>

A Vasas úszója a 100 hát, a 200 és a 400 vegyes megnyerése után azzal a tudattal lépett rajtkőre, hogy ha megnyeri a 200 hátat, beállítja Keleti Ágnes rekordját, és egy olimpián négy aranyérmet nyer. A 95 éves tornásznőnek egyébként ez a bravúr 1956-ban, Melbourne-ben sikerült.

Nos, Katinka esélyeshez méltóan, a legjobb reakcióidővel rajtolt, 50 méter után 16 századdal a világcsúcs időn belül fordult. 100-nál ugyan már kívül volt a rekordon, de az előnye még mindig közel egy testhossz volt Madeline Dirado előtt. 150-nél is Hosszú fordult elsőként, ám az amerikai végig nagyon tapadt rá, végül az utolsó két méteren elfogyott az előny, és Katinka a rosszabb benyúlása miatt végül ezüstérmes lett. Teljesítménye így is szenzációs, három arannyal és egy ezüsttel magasan a legeredményesebb magyar sportoló a riói olimpián.

Cseh László a 200 pillangón elért csalódást keltő hetedik hely után 100 pillangón szeretett volna vigasztalódni, és ez végül nagyszerű úszással sikerült is neki. A borzasztóan erős mezőnyben 50-nél még negyedikként fordult, ám szenzációs hajrájának köszönhetően a szingapúri Joseph Schooling mögött 51.14-es idővel az amerikai Michael Phelpsszel és a dél-afrikai Chad le Closszal hármas holtversenyben ezüstérmes lett.

A Rióban 400-on negyedik Kapás Boglárkának is sikerült érmet szereznie 800 gyorson. Az Újpest sportolója ugyan sokáig a második helyen úszott, ám végül a 8:04.79-ces világcsúcs idővel győztes Katie Ledecky és Jazz Carlin mögött a harmadik helyen csapott célba, így bronzérmes lett.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek