Sport

Storck marad a tornán a kapitány

(turcsik)

Létrehozva: 2015.11.17.

A megbízatása lejárt, az MLSZ az Eb végéig meghosszabbította Bernd Storck szövetségi kapitány megbízatását, a német később is maradhat. Szép pénzt hoz a kijutás.

Csányi Sándor MLSZ-elnök bejelentette: a magyar futball elmúlt 30 évének legnagyobb sikeréhez, az Eb-részvételhez minket hozzásegítő szövetségi kapitány, Bernd Storck a tornán még biztosan, de valószínűleg hosszabb távon is megtarthatja a posztját. A német szakember sportigazgatói megbízatása 2018. március végéig él.

Minden vitatott döntése bejött

A görög meccs „feladása”
A szakmai stáb lecserélése a pótselejtező előtt
Az NB I-es forduló elhalasztása
Tőzsér Dániel mellőzése
Kleinheisler bevetése
Nem nyúlt a védelemhez az első meccs után
Priskin kezdőbe nevezése a visszavágón
 

– Óriási boldogság, hogy kijutottunk az Eb-re – értékelt Csányi. – Sokat tett a csapat ezért, és így még többet ér a siker, mintha legjobb harmadikként kvalifikáltunk volna. A köszönet elsősorban a játékosoknak, a szakembereknek jár, beleértve Pintér Attilát, Dárdai Pált és Bernd Storckot. A német szakember az Eb végéig a sportigazgatói poszt mellett a kapitánykodást is ellátja. Ebben a felállásban szeretnénk folytatni a torna után is, ám ahhoz már személyi és infrastrukturális fejlesztésre is szükség lesz.

A kijutásért 12 millió eurót (3,7 mil­liárd forint) fizet az UEFA, en­nek egyharmadát osztja szét az MLSZ a három kapitány és a stábtagok, valamint – a pályára lépés szerint differenciáltan – a 75 játékos között. A legfoglalkoztatottabb focista, Dzsudzsák Balázs negyvenmillió forintot kap, de aki csak a bő keretnek volt a tagja, az is 1-3 millióval gazdagodik.

– Köszönöm az elnök úr bizalmát. Hoztam sok olyan döntést, ami sokak számára nem volt egyértelmű, de Csányi úr mindenben támogatott. A nagy sikert a szövetség is megérdemelte. Amit elértünk, még csak a kezdet, a magyar fociban hatalmas a potenciál.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek