Sport

Ha kijutunk az Eb-re, fellendül a gazdaság

(turcsik)

2015. november 12. csütörtök 09:15

Hatalmas a tét a norvégok ellen. Ha kijutunk az Eb-re, az ország beláthatatlan gazdasági és sportszakmai lendületet kap.

Mivel az olimpia és a labdarúgó-vb után a foci Európa-bajnokság a harmadik legnézettebb sportesemény a világon, nem nehéz belátni, hogy egy magyar szereplés az egész országra nagy hatást gyakorolna. A legutóbbi kontinensviadal alkalmával, amin 1972 óta – szokás szerint – nemzeti csapatunk nem is vett részt, a honi kereskedők forgalmában már-már karácsonyt idéző növekedés volt tapasztalható. Gondoljanak bele, akkor milyen fogyasztási őrület lenne, ha Dzsudzsák Balázsékért is szoríthatnánk.

Az eladásokat ilyenkor olyan iparágak vezetik, mint a vendéglátás, a sportszergyártás, az élelmiszer-kereskedelem (azon belül a sör és a chips), az elektronikai eszközök értékesítése és a sportfogadás. Az italfogyasztás a legnagyobb sportesemények idején a háromszorosára emelkedik, és a nagyméretű, legújabb fejlesztésű LED-es tévékből is jóval több fogy, mint egy átlagos nyáron.

– Mivel utoljára még a szocia­lizmusban szerepelt a ma­gyar fociválogatott nagy világeseményen, el sem tudjuk képzelni, milyen óriási gazdasági hatást gyakorolna az Eb-szereplés az országra – magyarázta Szaba­dos Gábor sportközgazdász. – Olyan nemzetközi multicégek is beszállnának a szponzorálásba, amelyek külföldön már most is hirdetnek, de az eredménytelenség miatt eddig elfordultak a magyar focitól. Arról nem beszélve, hogy több gyerek kapna kedvet a labdarúgáshoz, megnövekedne a stadionokban a nézőszám, valamint a magyar játékosok megítélése is sokat javulna.

Böde papa mellőzné Királyt

Leváltottuk Bernd Storck szövetségi kapitányt, és Böde Dániel édesapját kértük arra, hirdessen kezdőt!
A madocsai Böde István nem csak szereti a focit, ért is hozzá, ezért habozás nélkül rávágta, hogy két ékkel állna fel, az egyik a fia, a fradista Dani, a másik meg Szalai Ádám lenne. A kapuban leváltja a 99-szeres válogatott Király Gábort, mert Feröer és a görögök ellen akadtak megingásai, s a helyére a Liverpool légiósát, Bogdán Ádámot állítja. A középpályán inkább támadó felfogású focistákat küld harcba, s ehhez a csapathoz egy jó adag szerencsét vár el.

– Ha odakinn a norvégok elpuskázzák a helyzeteiket, akkor 0-0-lal jövünk haza, vasárnap meg győzünk 1-0-ra a fiam góljával.

Böde István kezdőcsapata: Bogdán – Fiola, Guzmics, Kádár, Leandro – Németh, Gera, Nagy, Dzsu­dzsák – Böde, Szalai.
 

További cikkek

Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Márki-Zay kocsmában járt, számon kérték rajta az indiai szemműtéteket

borsonline.hu

Törölj mindent! – utasította diákját a vele szexelő tanárnő

origo.hu

Nyomozások és házkutatások a momentumos Cseh Katalin milliárdos korrupciós ügyében

magyarnemzet.hu

Kreml: Moszkvát aggasztja, hogy Washington fokozza a feszültséget

teol.hu

Tiltott eszközt használt a dámbika kilövéséhez a faddi férfi

nemzetisport.hu

DVSC: Tőzsér megerősítette, érdeklődtek Dzsudzsák iránt

vg.hu

Az eddiginél magasabb kamatprémiumot fizet a Prémium Magyar Állampapír

origo.hu

Luxusprostituáltak, szexbotrányok - és a végén jelöletlen sír

ripost.hu

Itt vannak az első fotók a XXII. kerületi halálos balesetről

origo.hu

Hihetetlen izgalmak után dőlt el az elődöntőbe jutás a skandináv rangadón a kézi-Eb-n - videó