Sport

Balzsay: visszatérnék egy búcsúmérkôzésre

csb

2014. január 19. vasárnap 08:15

Erdei Zsolt búcsúmeccsének híre a profi boksznak tavaly februárban hátat fordító Balzsay Károly fantáziáját is megmozgatta, aki bevallotta, szívesen formába hozná magát ő is egy utolsó nagy csatára.

Balzsay nem is tagadja, beleültette a bogarat a fülébe barátja, Madár húzása, aki úgy köszön el magyar rajongóitól, hogy március 8-án a WBO Eb-övéért száll ringbe Kecskeméten.

– Egyből az jutott eszembe, hogy én is szívesen vállalnék egy ilyen meccset. Beszélgettünk róla a feleségemmel, Tücsivel, akinek az volt az egyedüli aggodalma, hogy a sok elfoglaltságom mellett hogy tudnék rendesen felkészülni. Mert abban egyet értünk, hogy csak úgy van értelme kiállni, ha nem vallok szégyent – mondja a korábbi WBO nagyközépsúlyú világbajnok.

– Lépéseket egyelőre még nem tettem ez ügyben, de a menedzserem és a régi német támogatóm lát fantáziát benne. Már arról is van elképzelése, hol bunyózna a legszívesebben: három helyszín közül választana.

– Lehetne Budapesten, mert így a kis tanítványaim is láthatnának bokszolni. Ha pedig vidék, akkor fanatikus kézilabda-rajongóként Veszprém vagy Szeged jöhet szóba, hiszen mindkét városban rengeteg jó barátom van – tette hozzá.

Balzsay persze bunyó nélkül sem unatkozik, a KSI ökölvívó- szakosztály vezetőjeként a hazai versenyek mellett idén már nemzetközi meccseket és edzőtáborozást szervez a gyerekeknek. A Testnevelési Egyetemen szakedzőire jár, s párhuzamosan a sportmenedzseri mesterképzés utolsó vizsgáit nyögi. Ráadásul az Ironmannel kapcsolatos terveiről sem tett le.

– A Balatonman triatlonfesztiválon idén váltóban szeretnék indulni, és Kovács Kokó István fűz, hogy készüljünk együtt az augusztusi, budapesti fél Ironmanre. Nem csoda, ha a páromnak kétségei vannak, hogy akarok én így időt szakítani egy búcsúmeccsre…
 

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Heti horoszkóp 2022. január 17-23.: Váratlan fordulatokat jeleznek a bolygók a hétre

metropol.hu

Riasztás a szülőknek, különös Covid-tünet jelentkezhet a gyerekeknél

she.life.hu

Kamu menyasszony lehettem volna kétszázezerért egy estére...

magyarnemzet.hu

A német társadalom feltűnő gyengeségeire világít rá a pedofilbotrány

bama.hu

Figyelik a tilos ellenére behajtókat - írja olvasónk

origo.hu

Gyorsabban hűl a Föld belseje, mint azt eddig gondolták

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: A portugálok ellen nem hibázhatunk – Sipos

vg.hu

Oltásra kötelezik a 18 év felettieket a szomszédunkban

ripost.hu

A padláson találták meg az eltűnt magyar nő holttestét

borsonline.hu

Komor figyelmeztetést adott ki a NASA: veszély fenyegeti a Földet

borsonline.hu

Ezek voltak a magyar apa utolsó szavai, mielőtt vonat elé ugrott 6 éves lányával

origo.hu

Orbán Viktor: Kemény küzdelem után - fotó