Sport

Klopp: oké, inkább kussolok!

Létrehozva: 2013.04.27.

Ma még José Mourinho mögött áll az edzői ranglistán Jürgen Klopp, de ez nem biztos, hogy sokáig így lesz. A Realt 4-1-re elverő Dortmund trénere ugyanis szárnyal, és a humorát sem veszíti el, ha beszólnak neki.

Jürgen Klopp Dortmundja a BL elődöntőjében megalázó, 4-1-es vereséget mért a sokkal nagyobb büdzsével és híresebb sztárokkal rendelkező Real Madridra.

A 2005–2006-os idényben csődközeli helyzetbe kerülô klubhoz 2008-ban írt alá, s mivel továbbra is szűkre szabottak a lehetőségek, folyamatosan úgy kell csapatot csinálnia, hogy a klub évről évre kiárusítja legjobb játékosait.

Most, a Real elleni meccs előtt azt jelentették be, hogy Mario Götze a legnagyobb rivális Bayern Münchenhez igazol. De Klopp így is kétszer bajnoki címre vezette együttesét, most pedig élete első BL-elődöntőjébe vitte csapatát, amely a fináléban várhatóan a Barcelonát 4-0-ra lemosó Bayernnel találkozik.

Hogy mi lehet Klopp titka? A hozzáértésén kívül vélhetően a humora az egyik titok. A Málaga elleni BL-derbit követő sajtótájékoztatón nyújtott produkciója nem tetszett José Mourinhónak, a portugál azt mondta, Klopp túl sokat beszélt.

– Ha a tanár úr azt mondja, biztos így van, akkor inkább kussolok – fogalmazott Klopp. A 45 éves trénert imádják játékosai, inkább a barátot, mint az apafigurát látják benne, Baron von Borsig zenész pedig dalt írt hozzá Kloppo Du Popstar címmel.

– Kedves vagyok az emberekkel, szeretem a focistáimat – mondta egyszer. – Miért is tennék másként? Ugyanaz a hobbink, imádjuk a futballt.

A pálya szélén mindig vehemensen artikuláló Klopp büntetései már meghaladják a 40 ezer eurót (12 millió forint), de életében amúgy sem a pénz a mérce: a bajban lévő Dortmundhoz kevesebbért írt alá 2008-ban, mint amennyit korábban a Mainznál keresett – amelyet ő vitt fel az első osztályba a klub történetében először –, most is beéri évi 2,1 millió euróval (630 millió forint), ami európai mércével mérve nem sok pénz.

Németországban nemcsak sikeredzőként, de a ZDF tévécsatorna vicces és lényegre törő szakkommentátoraként is megszerették, egész biztos, hogy hamarosan Európa is megtanulja a nevét. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek