Sport

Szalai Ádám bekerült a Real Madrid csapatába

2009. január 30. péntek 10:30

A magyar olvasó számára különösen kellemes, már-már hihetetlen információval szolgált tegnap a spanyol AS című sportnapilap: a Real Madrid Szalai Ádámot, a királyiak tartalékcsapatának támadóját is benevezte a Bajnokok Ligája tavaszi folytatására! Tán nem túlzás: az utóbbi évtizedek legizgalmasabb híre ez a magyar labdarúgás szempontjából. Nagyon vártunk már erre a pillanatra! Annál is inkább, mert Szalai Ádám a Real fiókcsapatának, a Castillának az ügyeletes góllövője, jelenleg 13 gólnál jár a harmadik ligában. A legutóbbit éppen vasárnap szerezte, igaz, utána kisebb sérülés miatt lecserélték, de az a találkozó így is fordulópont lehet a pályafutásában. A meccsen ugyanis szokása szerint kint volt a klub elnöke, sportigazgatója, és az első csapat edzője is. Mint utóbb kiderült, a 21 éves magyar támadót régóta figyelte Juande Ramos, aki – mivel közeledik feburár 25-e, vagyis a Liverpool elleni első BL-odavágó – már azon töri a fejét, hogy ki legyen csapat harmadik számú csatára a sorozatban. Tegnap véglegessé vált: Szalai lesz az!

Másfél milliárd forintot ér a csatár
Várhatóan pillanatok alatt jócskán megnő Szalai Ádám ázsiója azok után, hogy bekerült a BL-keretbe. Menedzsere, ifj. Laczkó Mihály szerint eddig sem álltak rosszul kérők dolgában, több nagy csapat is érdeklődött játékosa iránt, akinek még másfél éves szerződése van a Reallal. – Csak arra tudok hivatkozni, amit a Real vezetői mondanak, vagyis, hogy ötmillió euró (kb. 1 milliárd 300 millió forint) alatt senkivel sem ülnek le tárgyalni Ádámról. Úgy hiszem, bemutatkozhat a BL-ben, hiszen remek taktikai variáció lehet egy majd' két méteres csatár bevetése.


Névjegy
Szalai Ádám
Született:1987. december 9., Budapest
Magasság: 193 cm
Poszt: Csatár
Klubjai: ESMTK (1992–1994), Újpest (1994-1998), Honvéd (1998-2005), Újpest (2005-2006), Stuttgart (német, 2006-2007), Real Madrid (2007–?)Egész Európát bejárta a nevezés híre
Az AS igazán hízelgő szavakkal ír Szalairól. A Castilla ,,gyilkos lövőerejű csatárának" nevezi, egyenesen a magyar Zlatan Ibrahimovicsnak titulálja a lap. A vele kapcsolatos hírre a nemzetközi sajtó is reagált. A francia France Football és a goal.com francia kiadása is beszámolt az értesülésről, mindkettő kiemelte, hogy a 21 éves magyart a Real B-csapatából hívták be a BL-keretbe. A holland Sportweek hangsúlyozta, hogy Szalai ebben az idényben 13 gólt szerzett a Castilla színeiben. A spanyol lapok megjegyezték, hogy a Real második együttesében Bueno és Szalai lőtték a csapat góljainak 62 százalékát.
A Castillában már kulcsember
Ez minden futballista álma
A földön akar maradni


jánosy

További cikkek

Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a svédek hőse nem emlékszik a győztes góljára

borsonline.hu

Láng Zsolt: Karácsony kérjen bocsánatot a Magyar Zene Házát érintő szavai miatt!

origo.hu

Indulhat a Petőfi-film és a vízilabda bajnokainkat bemutató film

hirtv.hu

Elutasították a Köpcös néven ismert, volt mexikói drogbáró fellebbezését

kemma.hu

Tatai gyalogosgázolás: a nap vakította el a sofőrt, az egyik sérült láb- és bordatörést szenvedett

origo.hu

Már az újszülöttek is érzékelik a társas viszonyokat

mindmegette.hu

Így lesznek diétásak a szaftos és finom magyaros fogások!

vg.hu

Óriási robbanás történt Athén belvárosában

ripost.hu

Hihetetlen, hogy meddig fertőz az emberi bőrön az omikron

szon.hu

Kvíz: Ezek a szabolcsi településnevek rajtad is kifognak?

origo.hu

30 éve halt meg az első Oscar-díjas spanyol, José Ferrer - képgaléria