Sport

Utazásokat szervez a világhír felé igyekvő bíró

Létrehozva: 2008.10.30.

Polgári munkahelyén a legritkább esetben tudják, hogy Messinek, Lampardnak, Ballacknak, vagy éppen Kabát Péternek vezetett meccset. Lemérhető ezzel szemben, hogyan sikerült egy-egy katalógusa. Kassai Viktor tudniillik egy külföldi utazásszervező cég alkalmazottja – már amikor nem síppal a szájában öregbíti világszerte a magyar focibírók hírnevét.

Ma már partnerként tekint a játékosokra

Három olyan korábbi válogatott focistát kérdeztünk meg Kassai Viktorról, aki sok évet lehúzott már az élvonalban, és jól ismeri a FIFA-játékvezetőt.
Kovács Zoltán, a győriek csatára: – Az utóbbi egy-másfél esztendőben közeledett a játékosok felé. Sokat lépett előre abban, hogy partnerként tekint a játékosokra. Ez jót tett a tekintélyének, s talán a bíráskodására is pozitívan hatott.
Molnár Zoltán, a paksiak védője: – A jó játékvezetők közé tartozik, persze Kassai Viktor is szokott hibázni. Ám emberek vagyunk, ez bárkivel megtörténik, de a bírók között ritkaság, aki ezt elismeri. A játékosok testi épségének védésében vannak néha félreértések.
Kenesei Krisztián, a Haladás támadója: – Kassai Viktor olimpiai döntőt is vezethetett, ez már minősíti teljesítményét. Jó lenne, ha a focisták is hozzá hasonlóan tudnák öregbíteni a magyar foci hírnevét. Azt azért még hozzátenném, hogy itthon más stílusban vezetnek a bírók, mint külföldön.
(r. gy.)








Legek – a bíró tolmácsolásában

A legelső meccs:
A legnagyobb élmény:
A legkritikusabb pillanat:
A legnagyobb hiba:
A legjobb döntés:
A legnagyobb cél:


S. T. R.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek