PR Cikkek

Győzzük le együtt a vírusokat! (x)

Bors

Létrehozva: 2020.11.11.

Egy náthás megbetegedés tényleg képes végigtrappolni az egész családon. Valaki könnyebben, valaki nehezebben veszi az akadályt. A gyors és szövődménymentes gyógyulás alappillére mindenképpen az, ha komolyan veszünk egy egyszerű náthát is. Íme a megoldások, hogy gyorsabban múljon a megfázás!

Vitamin és nyomelemek 

C-, D-, E-vitamin, béta-karotin (A-vitamin elővitaminja), szelén, cink. Talán ezek a legfontosabbak. A vasra is érdemes figyelni, a szervezet ugyanis vashiány esetén sokkal fogékonyabbá válik a fertőzésekre. Kialakult betegség vagy gyulladás esetén viszont álljunk le a vas szedésével, ugyanis nagyon "szeretik" a kórokozók.  A természetes vitaminforrások tekintetében a citrusfélék mellett jusson eszünkbe a haza kínálat is: a savanyú káposzta, a lilakáposzta, a cékla, a retekfélék, a sárgarépa, a sütőtök, és a hagymafélék is.

Folyadék

Sok víz és tea. Nem véletlen. A megemelt folyadékbevitel segít a nyákoldásban, könnyíti a váladék elfolyósodását, így ürítését is.

Pihenés

Egy náthával nem szükséges egész nap feküdni, arra azonban ügyeljünk, hogy ne erőltessük túl magunkat sem fizikailag, sem szellemileg. 

Gyógyszerek

Orrsprayt, orrcseppet csak rövid ideig használjunk, mert gyorsan megszokható. A tengervizes permetek viszont jó szolgálatot tehetnek, megkönnyítik az orrfújást, némileg lazítják a váladékot.

Rossz közérzet miatt ne szedjünk gyógyszereket (ibuprofén, paracetamol, megfázásellenes kombinált készítmények), csak, ha indokolt, azaz fájdalom, magas láz esetén; antibiotikumot pedig  kizárólag orvosi utasításra. A náthát amúgy is vírus okozza, amire az antibiotikum teljesen hatástalan.

A köhögéscsillapítók, nyákoldók tekintetében is inkább a természetes hatóanyagú készítményeket preferáljuk. Nem múló tünetek esetén kérjünk segítséget a háziorvostól!

Gyógynövények

Csipkebogyó: többször leírtuk már, de most újra, hogy a csipkebogyót mindig áztatjuk, így benne marad az értékes C-vitamin. Este beáztatjuk, reggel szűrjük, langyosítjuk.

Hársfa: izzasztó, köhögéscsillapító

Bodzavirág: megfázás, torokgyulladás, köhögés ellen. Szintén erősen izzasztó hatású, így láz esetén is hasznos fogyasztani.

Echinacea-Bíbor kasvirág: nagyon jó immunerősítő, elhúzódó, nehezen gyógyuló nátha esetén fogyasszuk alkoholos kivonatát, teáját. Autoimmun betegeknek nem ajánlott.

Megfázásellenes praktikák, egyéb népi gyógymódok

És jöjjön még néhány szerintünk is hatásos megoldás téli betegségekre:

Fokhagyma+méz+gyömbér: összekeverni, kanalazgatni napjában többször.

Húsleves: A felsőlégúti megbetegedések egyik legjobb ellenszere. A meleg leves izzasztó hatású, simogatja a fájó torkot, a felszálló gőz felszabadítja a légutakat. És mert amúgy is nagyon jólesik!

Hagyma: A hagyma tele van vitaminokkal, illóolajai nagyon jó nyákoldó hatásúak. A hagymatea áldásos hatásairól, elkészítéséről pedig itt olvashattok.

Torma: Hasonló hatású, mint a hagyma, sőt hasonlóképpen tea is készíthető belőle. Frissen reszelve antiszeptikus hatású, nagyon jó immunerősítő jelentős C-vitamin tartalommal!

A FERROCOMP® FORTE tablettában rendelkezésére áll az egyedi, alma-pektinhez kötött (szerves kötésű) vas, amellyel a vashiány könnyen és gyorsan megszüntethető.

A FERROCOMP® FORTE tablettából különleges, természetes hatóanyagból a vas nagyon jó hatásfokkal szívódik fel az emberi szervezetben, és kiváló a hasznosulása. A tablettában a vas nincs egyedül. A vason kívül tartalmazza mindazon mikroelemeket (cink, réz, mangán, kobalt) és vitaminokat (C-vitamin, folsav), melyek elengedhetetlenek a vas biohasznosulásához.

A természetes hatóanyag és a jó hatásfokon hasznosuló vaspótló terápia biztosítja az optimális vasbevitelt menstruáció, műtét, sérülés okozta vérvesztés, diéta vagy a nem megfelelő minőségű táplálkozás esetén.

Kismamák számára terhesség és szoptatás ideje alatt, valamint kisgyermekek, idős betegek számára is ajánlott.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Egészségpénztár tagok 100 %-ban elszámolhatják!

Kapható a patikákban és a bioboltokban is!

A termék gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/zzpfRNBo9hCR4S0Zl-4qtRlqu23KlgIrFGOzpHdSBSQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAyYmY2ZmQ3ZTU2YjQ4Zjg4OTM0MGM0NWMwYTExNDE2.jpg
PR Cikkek

Innovációval a gyerekek életéért (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/aaBB8Vj1S-zPQE64F5myYQM7cG5Ev9lLwrjvgqeW4u8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IwOTQ4MzFhN2ZlNTQyMThiYWI1MjJiYzgzOWY3ZTc0.jpg
PR Cikkek

Fedezze fel a ragyogó mosoly lehetőségeit! (x)