A hollandok és a szlovákok mellett a járvány is ellenfél (x)

A székesfehérvári edzőtáborban a hollandiai buborék (eb selejtező) tornára készül a női kosárlabda-válogatott. Székely Norbert szövetségi kapitány csapata a hollandokkal és szlovákokkal harcol a továbbjutásért. Mi Kiss Angelikával beszélgetünk.
A székesfehérvári edzőtáborban a hollandiai buborék (eb selejtező) tornára készül a női kosárlabda-válogatott. Székely Norbert szövetségi kapitány csapata a hollandokkal és szlovákokkal harcol a továbbjutásért. Mi Kiss Angelikával beszélgetünk.

A majd kétméteres Kiss Angelika örömmel vesz részt a kosárlabda-válogatott fehérvári táborozásán. A DVTK erőcsatár érdeklődésünkre elmondta, hogy mindenki tisztában van azzal, nem egyszerű feladat előtt állnak, hiszen még a pandémia is megviseli a csapatot. A járványhelyzet ellenére elég sok meccset játszanak, és ezt Angelika jónak tartja, mert, mint mondta, így nincs idejük a covid-járványon gondolkodni. Mindenesetre mindenki számára furcsa a kötelező maszkviselés, de egymás között próbálják viccesen felfogni a helyzetet. Az erőcsatár azzal folytatta, hogy ő személy szerint nem fél a járványtól, ám ettől még igyekszik kellően komolyan venni a betegséget.

Kiss Angelika © Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

– Nagyon boldog voltam, amikor pénteken beköltöztem az edzőtáborba – mondta a Borsnak. – Örülök, hogy a válogatottban lehetek, és találkozhatom a régi társakkal is. Az edzések kemények, éppen ezért sem probléma, hogy nem lófrálhatunk pihenőidőnkben a város utcáin.

Kiss Angelika azt is elmondta, hogy a mindenkori győzni akarás mellett a revansvágy is fűti a csapatot, s bár ő nem játszott még, amikor vereséget szenvedtünk a hollandoktól, de van miért törlesztenünk. És ahhoz, hogy ott lehessen válogatottunk a jövö évi Európa-bajnokságon, nyerni kell.

És persze a járványt is le kell győzni, igaz, ez csak részben múlik a játékosokon.

Török Ágnes, a Győr bedobója rendhagyó szituációnak mondta a kialakult járványhelyezetet, de reméli, nem okoz majd megoldhatatlan problémát. A fiatal kosaras azzal folytatta: sokan átestek már a betegségen, ami miatt nem tudtak edzeni, azaz hosszú időt kellett kihagyniuk a felkészülésből. Nagy a tét, mert azoknak a játékosoknak kell most helytállniuk, akik bízalmat kaptak és ott lehetnek a válogatottban.

Török Ágnes © Nemzeti Sport/Koncz György

– Biztos vagyok abban, hogy Székely Norbert szövetségi kapitány a lehető legjobban bevethető játékosokat hívta meg a székesfehérvári edzőtáborba – mondta szinte egy szuszra Török Ágnes.

Helyt fogunk állni mert szeretnénk eb résztvevők lenni

A győriek játékosa nagyon-nagyon boldog, hogy újra találkozhat a válogatottbeli társaival. Még akkor is, ha tudja: a megérkezéskor mindenki átesik egy vírusteszten. Nevetve fűzte hozzá: jó kis csapatépítő tréning mindjárt kezdésnek.

Török elárulta: 10-én utaznak Amszterdamba, és négy nappal később lesz a sok mindent eldöntő, hollandok elleni párharc. Az mindenesetre nem jelent hátrányt, hogy a csarnokban nem lehetnek nézők.

– Bár a körülmények szokatlanok lesznek, de úgy is felfoghatjuk: egy zárt kapus edzőmeccset kell játszanunk a házigazdák ellen.

Jelenleg 10 pontos hátrányban vagyunk Hollandia ellen, de Török Ági szerint ez nem behozhatatlan hátrány. Annál is inkább nem, mivel a magyar válogatott nem titkolt célja, hogy csoportelsőként végezzen a három csapatot számláló csoportban.

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors