A mikuláscsomagok egyik fő eleme hagyományosan a csokimikulás. Az üzletekben számos fajtát lehet ezekből kapni, már csak az a kérdés, melyek közülük a jó minőségűek és melyek akarnak csak annak kinézni? Itt egy kis segítség a vásárláshoz!

Egy csokimikulás készülhet valódi csokoládéból és bevonómasszából is. Az első lépés tehát vásárláskor az, hogy kiderítsük: valódi csokiból készült-e a csokimikulás vagy az olcsó alternatívájából, bevonóból. Az élelmiszeripar ugyanis gyakran használ bevonómasszát különböző édességek gyártásához, ami első ránézésre hasonlít a csokoládéra, de valójában csak egy pálmazsírral készített olcsó alternatíva. A különbség nemcsak az ízélményben, de az összetételben is jelentős. Például a valódi csokoládé a kakaóbab feldolgozásából származó kakaómasszát és kakaóvajat tartalmaz, ami sokkal finomabb, mint egy bevonóból készült édesség-olvasható a fogyasztóvédelem blogján, a juzermanuel.blog.hu-n.
A méret nem mindig arányos a beltartalommal: a könnyű, üreges figurák látványosak, de sokszor csalódást kelthetnek, ha felbontva alig akad fogás rajtuk. Ezért fontos megnézni a súlyt is a csomagoláson: egy kisebb, de tömör Mikulás valószínűleg nagyobb élvezetet nyújt, mint egy hatalmas, de üreges alternatíva.

A csillogó, ünnepi csomagolás könnyen elterelheti a figyelmet a lényeges szempontokról. A legjobb döntést azonban úgy lehet meghozni, ha megnézzük a csokoládé színét is. Ezt a legegyszerűbben úgy tudjuk megtenni, ha a kiválasztott csokimikulásnak megvesszük egy kisebb verzióját amolyan próbaképp, és kicsomagoljuk. A valódi csokoládé felülete sima és fényes, míg a bevonómassza gyakran mattabb és kevésbé egyenletes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.