Az idei korcsolyaszezon slágere a Bombardino - recepttel

Városligeti Műjégpálya
PUBLIKÁLÁS: 2017. december 02. 16:02
Sokan várták már a percet, hogy végre idén is megnyíljon a Városligeti Műjégpálya. A felkészült korcsolyázók pedig már most felkészülhetnek a legújabb trendekre.

Sokan várták már a percet, hogy végre idén is megnyíljon a Városligeti Műjégpálya. A felkészült korcsolyázók pedig már most felkészülhetnek a legújabb trendekre.

91-ik évét kezdi meg idén a Városligeti Műjégpálya, mely a főépületben kialakított Városliget Caféval együtt mára a Budapestiek egyik legfontosabb találkozási pontjává és az aktív téli kikapcsolódás otthonává nőtte ki magát. Idén is számos újdonsággal jelentkezik: pihenőplázs, különleges gasztromeglepetések a Hüttében.

A korcsolyázás ugyanis elképzelhetetlen egy finom, forró ital nélkül, melynek minden évben új trendjei alakulnak ki, természetesen a régi klasszikusok mellett.

A jégpálya büféje, Hütte, idén két újdonsággal készül a szezonra, nevezetesen a meggyes forraltborral és a Bombardinoval.

Ez utóbbi az olasz Alpok környékéről származó, alkoholos forró ital, mely egyszerre melengeti a testet, és fel is frissíti azt. Lombardia környékén ez az ital szervesen kapcsolódik a síeléshez, és általában a téli sportokhoz. Ez a finomság a Műjégpályán vaníliás alapízzel és tejszínhabbal készül a gyermekek számára, míg a felnőtteknek hozzáadott barna rummal is kiegészítik a végeredményt.

Nagy klasszikusnak számít a forraltbor, melyet ennek ellenére még ma is fel lehet frissíteni. Az idei évben a korcsolyázók a meggyes változatot kóstolhatják meg. A Városliget Café receptúrája a minőségi vörösbor mellett citromot, narancsot és szegfűszeget tartalmaz, melyet meggyel bolondítanak meg. Az ételek közül klasszikusnak számítanak a zsíroskenyér és a hot-dog, de a visszatérők már ismerhetik a kontaktgrillben készült, olaszos alapanyagokból összeállított korongot is.

Az említett finomságokat azonban nem kizárólag a büfében, hanem az étteremben is meg lehet kóstolni. Ahogy Fejes Gábor étteremvezető fogalmazott: „Mindig törekedtünk arra, hogy a műjégpálya csodás környezetében újjá élesszük a boldog békeidők kávéházainak hangulatát, Budapest romantikáját. Nálunk tökéletesen megfelelő öltözet az is, amit a műjégpályán viseltek a vendégeink, és a korcsolyát sem kell az éttermen kívül hagyni”.

Persze mára nem csak a korcsolyázás, de a hobbi és amatőr sportolók ügyességének vagy éppen ügyetlenkedésének szemmel követése is trendi elfoglaltsággá vált.

Ezek a modernkori „gardedámok” már nem is feltétlenül azzal a céllal érkeznek, hogy a fiatalok erkölcsein őrködjenek. Mára a korcsolyázás családi elfoglaltsággá vált, így azok a családtagok is jól szórakoznak barátaikkal, barátnőikkel, akik maguk nem hódolnak a sportnak, csak kellemes beszélgetéssel vagy éppen pletykálással szeretnék eltölteni az időt.

Ráadásul Fejes Gábor azt is elmondta, hogy ezek a vendégeik már nem is csupán az országhatáron belülről érkeznek. Mind többen keresik fel úgy az éttermüket, hogy éppen a műjégpálya forgatagát szeretnék megcsodálni a panoráma ablakokon keresztül egy forró csoki vagy kávé társaságában, „száraz lábbal”.

A Városligeti Műjégpálya tehát kezdi visszanyerni régi fényét és – csakúgy mint a múlt században – igazi közösségformáló térré kezd változni, amiről szinte minden Budapestinek van valamilyen kedves sztorija és minden évben számolja a napokat a megnyitóig.

Otthoni Bombardino recept:

  • 0,5 dl brandy vagy barna rum
  • 1 dl tojáslikőr vagy 1 tojás sárgája
  • Vaníliáscukor és fahéj, ízlés szerint
  • Tejszínhab a díszítéshez
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.