Elkészítés:
Egy csészényi vízhez kb. 5 darab friss levél vagy egy 5 cm hosszú ágacska, illetve 2 teáskanálnyi szárított növény vagy 1 teáskanálnyi mag szükséges. Konyharuhán enyhén csapkodjuk meg a növényt, majd tegyük bele a csészébe. Töltsük rá a forráspont alá hűtött vizet.
A jótékony gyógyhatású, a gőzökkel együtt távozó illóolajok megőrzése végett fedjük le a főzetet. Kb. 5 percig hagyjuk állni. Szükség esetén fedjük le. Mézzel édesíthetjük.
Forró mézbor -Hozzávalók:(4 személyre)
Elkészítés:
Töltsük serpenyőbe az almabort, mézbort, almalét. Vágjuk vastag szeletekre a narancsot, mindegyik darabba szúrjunk egy-egy darab szegfűszeget. A fahéjrúddal együtt tegyük bele a serpenyőbe a narancsot. Keverjük hozzá a mézet. Hevítsük csaknem forrásig, 20 percig tartsuk ezen a hőmérsékleten. Szűrjük le, és felmelegített bögrében vagy vastag falú pohárban, forrón tálaljuk.
Narancsos házi csokoládé -Hozzávalók:
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és az étcsokoládét. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a csokoládé teljesen fel nem oldódik, ekkor belereszeljük a narancs héját. Bögrékbe öntjük és forrón tálaljuk.
Elkészítés:
3 deci vízben a nyírfacukrot a fűszerekkel lassú tűzön, fedő alatt, kb. 30 percig főzzük, majd lehűtjük, és leszűrjük. Azután a vörösbort és a szörpöt beleöntjük, majd éppen csak forrásig melegítjük, de nem forraljuk fel. Poharakba merve forrón kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.