Hozzávalók
1 evőkanál ételízesítő - sok zöldséggel
1 nagy fej brokkoli
2 evőkanál olaj
1 közepes nagyságú hagyma
1 fej fokhagyma
4 paradicsom
2 kávéskanál szárított bazsalikom
őrölt bors
10 dkg juhsajt
2 evőkanál reszelt parmezán vagy azt helyettesítő sajt
1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés
Megmossuk és virágjaira bontjuk a brokkolit, fazékban vizet forralunk, fölé tesszük szűrőben a brokkolit, lefedjük, és mintegy húsz percig gőzöljük, hogy megpuhuljon, de ropogós maradjon. Serpenyőben felhevítjük az olajat, öt percig fonnyasztjuk benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a meleg vízbe mártott, meghámozott, darabokra vágott paradicsomot, a bazsalikomot, és esetleg kevés vizet hozzáöntve összefőzzük sűrű mártássá. Az ételízesítővel, borssal ízesítjük.
A brokkolit tűzálló edénybe tesszük, ráöntjük a paradicsommártást, tetejére rakjuk a felszeletelt juhsajtot, megszórjuk a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával. Sütőben kb. húsz perc alatt aranysárgára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.