A tészta, ami nem hizlal, nem más, mint a zöldségtészta. Egy éles kés, vagy egy zöldségspirálozó csodákra képes!
A legegyszerűbb módja annak, hogy csökkentsd a kalóriabeviteled és emeld a zöldségbeviteled, a zöldségtészta. Ezek az „ál tészták” nem csak finomak, ráadásul sokkal kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a hagyományos spagettitészták.
Cukkinivel kiválóan helyettesítheted a hagyományos spagettitésztát.
A cukkinitészta elkészítéséhez használhatsz zöldségspirálozót, zöldséghámozót, vagy egy késsel vékony szálakat is vághatsz a zöldségből. Sózd be, majd hagyd állni 15 percig. Nyomkod ki a levét, majd egy kevés olívaolajon kezd el pirítani a cukkiniszálakat. 2-3 perc elég lesz, a cukkini megpuhul, de még elég roppanós marad, hogy tésztaként használd.
Készíts milánóit, bolognait, a lehetőségek tárháza végtelen.
Nem is gondolnád, de a sárga és a fehérrépa is remek zöldségtészta alap. Annyi a dolgod, hogy meghámozod a répákat, majd a hámozóval szalagokra gyalulod. Ezután egy serpenyőben hevíts fel egy kevés étolajat, majd nagy lángon kezd el sütni a répát. Akkor jó, ha a répa „összeesik” és szépen karamellizálódik. Ízlés szerint sózd, fűszerezd és kész is a répatészta!
Hámozd meg a főzőtököt, majd használhatsz zöldségspirálozót, de vékony szeletekre is vághatod. Sózd be, hagyd állni 15 percig, hogy kiengedje a levét, majd olivaolajon, esetleg vajon kezd el főzni a “tésztát”, 2-5 perc elég is lesz, ennyi idő alatt megpuhul a tök és kész is a főzőtöktészta.
Látod, nem is olyan nehéz zöldségtésztát készíteni, egy kis kreativitás és csökkentheted a kalóriabeviteled, így fogyhatsz is anélkül, hogy le kéne mondanod a kedvenc tésztás ételeidről. Próbáld ki valamennyit!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.