Tallós Rita: kopaszon is boldog vagyok! - fotóval

Tallós Rita bátor nő: két hete végleg eldobta a parókát, és mindenki előtt vállalja a kemoterápia okozta kopaszságát. A mellrákkal küzdő színésznő úgy érzi, a gyógyulás útjára lépett.
Tallós Rita bátor nő: két hete végleg eldobta a parókát, és mindenki előtt vállalja a kemoterápia okozta kopaszságát. A mellrákkal küzdő színésznő úgy érzi, a gyógyulás útjára lépett.

Csak az igazi jellemek képesek legyőzni félelmeiket, az elvárások, a szokások ellenére vállalni és megmutatni magukat. Tallós Rita színésznô ilyen ember. A napokban fotókat tett közzé Facebook-oldalán, az egyiken a férjét öleli, a másikon a tengerben fürdik barátnőivel. A képeken láthatóan boldogan és büszkén vállalja kopaszságát, amely súlyos rákbetegsége következménye. A fotók két hete készültek Törökországban, ezzel a kommentárral: az élet szép.

– A szállodai szobánkban álltam parókában, amikor a férjem rám nézett, és azt mondta: nincs szükséged erre, hagyjuk a fenébe! Igazat adtam neki, levettem a parókámat, és azóta sem tettem vissza – mondta a Borsnak a színésznő. – Vállalom a kopaszságom, nincs mit szégyellnem. Most itthon vagyunk, a Balatonon nyaralunk a férjemmel, és nagyon vicces szembesülni azzal, hogy van, aki meg sem ismer.

Én mindig elfogadtam a másságot, remélem, engem is elfogadnak így. Az emberektől eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptam, van, aki azt mondja, jól áll, hogy nincs hajam, hagyjam így. Én azért szeretném majd újra megnöveszteni, sőt, már nő is. Most már olyan, mint a bársony, ha végigsimítják.

Mint ismert, Tallós Ritát egy mammográfiai vizsgálat után szembesítette az orvos azzal, hogy mellrákja van. Megműtötték, aztán kemoterápiás kezelést kapott. – Nem volt egyszerű az elmúlt fél év, de úgy érzem, meggyógyultam.

Legközelebb augusztusban megyek kontrollra, amire még tíz évig kell járnom – tette hozzá a színésznő, aki azért is vállalta, hogy nyíltan és őszintén beszél a betegségéről, mert szeretne erőt adni sorstársainak, és tudatosítani bennük: a rákból fel lehet épülni. Ugyanezen okból egy könyvben is összefoglalja történetét.

Példát mutat

Mások gyógyulásában is segíthet, erőt adhat Tallós Rita bátorsága. – Az emberek hajlamosak arra, hogy megfeleljenek az elvárásoknak, amelyeket mások támasztanak velük szemben. Egy ilyen súlyos betegségből úgy tudunk kigyógyulni, ha először elfogadjuk az állapotunkat, majd a gyógymódot, és végigcsináljuk az egész folyamatot. Nagyon sokat számít, ha az ember párja jóban és rosszban mellette van, és támogatja a gyógyulásban – mondta lapunknak Végh József ­pszi­chológus.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors