Puzsért kitiltották Fábry Sándor műsorából

Puzsér Róbert neve is felkerült a nemkívánatos személyek feketelistájára a köztévénél. 

Puzsér Róbert neve is felkerült a nemkívánatos személyek feketelistájára a köztévénél. 

A kritikus a Hír TV Szabadfogás című műsorában mesélte el: az MTVA vezetősége megtiltotta Fábry Sándornak, hogy meghívja őt a műsorába. A kitiltás okáról a Bors érdeklődésére Puzsér elmondta, hogy egyértelműen politikai döntés született.

– Nem szeretik a kritikus hangot. Nem szeretik, ha rájuk olvassák a bűneiket, mert ők nem gyónásban utaznak. Mindenesetre jól jelzi a kézi vezérlést és a rákosista médiapolitikát, hogy még annak a Fábry Sándornak is megmondják, hogy kiket hívhat meg és kiket nem, akinek mindent köszönhetnek – utalt arra, hogy Fábry, mint a jobboldali értelmiség közismert alakja, sokat tett a mai kormánypártok népszerűsítéséért.

Puzsér szerint Fábry „tökösen” viselkedett, amikor a műsorának közönsége előtt is elmesélte a köztévéből való kitiltás történetét. A megmondó embert egyébként hidegen hagyja, hogy egyes médiumokban feketelistára került.

A kritikus szerint a köztévében még Fábryt is kézi vezérléssel akarják irányítani © Bors

Egyre hosszabb a lista

Az MTVA vezetősége sosem foglalta hivatalos írásba a közszolgálati csatornák műsoraiban nemkívánatos személyek névsorát. Az utóbbi időben azonban kiderült, hogy többek között Alföldi Róbert, Gálvölgyi János, Nagy Bandó András, Kulka János, Kovács Patrícia, Sebestyén Balázs, Vágó István és Havas Henrik neve is azok között van, akik be sem tehetik a lábukat a köztévébe.

– Őszintén, akkor csodálkozom, hogyha meghívnak. Így aztán nem kell elkönyvelnem a csalódást, ha nem engednek be valahova. Így amikor néha meghívnak, ak­kor annak nagyon örülök – summázta Puzsér.

A Bors Fábry Sándort is meg akarta kérdezni a történtekről, de nem sikerült elérnünk. Az MTVA-tól a következő választ kaptuk:

„A hivatkozott műsorszámból és Puzsér Róbert által elmondottakból is világosan kitűnik, Puzsér Róbert jelenleg egy másik médiavállalkozás meghatározó arca, húzóműsorok állandó szereplője, valamint az is tudható, hogy saját műsorral is rendelkezik a Hír TV-ben. Médiapiaci sajátosság, hogy a TV2 sztárjai nem, vagy csak nagyon korlátozottan szerepelnek az RTL Klub műsoraiban és fordítva. Ahogyan Petőfi tv-s fiatal műsorvezető sem tűnik fel celebműsorban az RTL-en: mindenkinek a maga sztárjai fontosak. Csak a föntebbi szabályszerűség érvényesítéséről van szó.”