Piás fia miatt nem kap pénzt Lópici Gáspár

Hatalmas káosz alakult ki Szilágyi István körül. Több helyről is pénzt gyűjtöttek a nyomorgó színésznek, de senki nem meri neki kézbe adni az összeget a fia miatt, aki állítólag igen gyakran a pohár fenekére néz.
Hatalmas káosz alakult ki Szilágyi István körül. Több helyről is pénzt gyűjtöttek a nyomorgó színésznek, de senki nem meri neki kézbe adni az összeget a fia miatt, aki állítólag igen gyakran a pohár fenekére néz.

Tovább folytatódik az ország Lópici Gáspárjának kálváriája. Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, Szilágyi István egy nagyobb pénzösszeggel járó díjat kapott nemrég a Művészek a Művészekért Alapítványtól, csakhogy a fia, Péter most azt állítja, hogy azóta sem láttak ebből egy forintot sem.

– Közröhej tárgyává tettek engem az elmúlt hetek cikkei. Azt gondolja rólam mindenki, hogy egy iszákos, agresszív, csavargó, drogos ember vagyok. Igen, néha felöntök a garatra, de ki nem? Többen megtámadtak az utcán és megrepedt a kulcscsontom, a támadónak pedig az álla tört el… Annak kéne utánanézni inkább, hogy az az alapítvány mennyi pénzt szedett össze az apám nevében. Mert mi abból még nem kaptunk egy fillért sem. Nemrég felhívtuk Martyin Lászlót, hogy megkérdezzük tőle, mi van a pénzel, ő pedig csak hebegett-habogott, és üres ígéreteket tett. Bűzlik nekem ez az egész – mondta Szilágyi Péter, akinek a szavaihoz az említett alapítvány elnökének is volt némi hozzáfűznivalója.

Volt, hogy monoklival a szeme alatt láttuk a színészt © Móricz István

– Nem szeretném minősíteni a művész úr fiát. Viszont tényleg nem fognak pénzt kapni tőlünk, mert tudjuk, hogy ha mi odaadjuk az összegyűjtött összeget, akkor azt Péter egyből el fogja szedni az apjától és elherdálja. A lakhelyük mellett levő bolttal fogunk kötni egy szerződést, ahová minden hónapban utalunk pénzt, és azt Szilágyi István levásárolhatja, a dohányt és alkoholt leszámítva. Idáig bármit adtunk Pityi bácsinak, az szőrén-szálán eltűnt – árulta el az alapítvány elnöke a Borsnak.

De nem csak Martyin László az, aki nem meri odaadni Péter miatt a pénzt Szilágyi Istvánnak. A győri Aurora nevű punkzenekar is már több mint hárommillió forintot gyűjtött össze a nyomorgó színésznek, de csakúgy, mint a fent említett személy, ők sem fogják kézbe adni az összeget.

Az Aurora együttes tagjai már több millió forintot gyűjtöttek össze

– Régóta ismeri a banda már Pityi bácsit. A kezdeti munkakapcsolatból, hamar barátság alakult ki. Többször volt már rá példa, hogy főztünk rájuk. Amikor kiderült, hogy milyen körülmények között él a művész úr, egyből elkezdtünk neki gyűjtést szervezni egy zenekaros pólóakció keretében. Azóta már több mint hárommillió forint összegyűlt, és még mindig jönnek a bevételek. Az összegyűlt pénzről és az akcióról pedig ünnepi keretek között fogunk beszámolni Szilágyi István társaságában – kezdte lapunknak Víg László, majd amikor Péterre terelődött a szó, elkomorult a hangja.

– Már felvettük a helyi önkormányzattal a kapcsolatot, és ott fogjuk megbeszélni, hogy milyen segítségre lenne szüksége a színésznek. Mindenképpen úgy akarjuk csinálni, hogy a művészre költjük a pénzt, nem pedig átadjuk neki, mert nagyon jól ismerjük a fiát. Volt olyan alkalom, hogy amikor videoklipet forgattunk, bevettük őt operatőrként, de nem számíthattunk rá, nem jelent meg a munkán… – mondta az Aurora zenekar frontembere.

© MTI

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors