Celeb

Pavarotti felfalta Oszter Alexandra csokiját

Kóré Károly

Létrehozva: 2020.03.14.

Failoni Donatella családja fedezte fel Luciano Pavarotti tenoristát. A zongoraművésznő többször találkozott a világsztárral, aki rajongott a gasztronómiáért – és a csokiért. Alexandra mai napig emlékszik, sírva adta oda az édességet a művésznek.

Oszter Sándor felesége, Failoni Donatella élete sosem volt unalmas: már gyermekkora óta a legnagyobb művészek társaságát élvezhette, zongoraművészként pedig bejárta a világot.

– Édesanyám impresszárióként dolgozott, és apám 48-ban bekövetkezett halála után ő hozta Magyarországra a legkiválóbb művészeket. Többek között ő fedezte fel Luciano Pavarottit is – mesélte a Borsnak a zongoraművész és azt is elárulta, hogy a világsztár sokszor járt náluk vendégségben.

– Budapesten és Olaszországban is gyakran meglátogatott minket. Egy itteni fellépése során felhívta az anyámat a színpadra, és nyilvánosan megköszönte neki a karrierjét – mondta Donatella.

– Amikor Pavarottit 1961-ben megismertem, még nem szedett fel magára pluszkilókat, egy igen vékony férfi volt. Anyám megmondta neki, hogy világsztár lesz belőle, mire ő szerényen reagált: „Igen, signora?” – idézte fel Failoni Donatella.

Az impresszárió ezután megismételte a biztatást, de hozzá is tette, hogy először el kellene jönnie Magyarországra, igaz, az operaháznak kevés pénze van. Az énekes mégsem mondott nemet, és valóban gyorsan kibontakozott a mesés karrierje. Az első itteni fellépé­séért Pavarotti csupán 1200 forintot kapott, ami akkor is igen alacsony gázsinak számított. Viszont bőven pótolta az alacsony fizetést jó magyar falatokkal, igen szeretett már akkor is enni és inni. A nagy orgánumú énekesnek ugyanis nem csak a hangja volt erőteljes, az étvágya is. Ha úgy hozta a kedve, Oszterék lányától, Alexandrától csent csokit.

– Az anyám kedvéért a legnagyobb énekesek is elfogadták az itteni feltételeket, amit aztán úgy hálált meg, hogy gazdagon megvendégelte őket az otthonunkban. Pavarottinak is ízlettek a magyar konyha remekei, és a különleges fogásokból gyakran még egy adagot kért. A lányom egyszer egyébként azért haragudott meg rá, mert megette a csokiját – mesélte mosolyogva Donatella.

Oszter Alexandra, aki óvodás kislány volt ebben az időben, szintén mai napig jól em­lékszik a történtekre: egy nagyon különleges édességet kellett megosztania a tenorral. A kislánynak potyogtak a könnyei, miközben Pavarotti az ő csokiját majszolta.

– Gyakran jött össze a baráti társaság a nagymamám rózsadombi házában. Egy Curtis nevű férfit nagyon kedveltem, mert állandóan különleges csokit hozott nekem Svájcból. Magyarországon akkoriban ilyen édességet nem lehetett kapni. A mamám ennek ellenére megkért, hogy legyek udvarias, és kínáljam meg a művész urat. Öt-hat éves lehettem akkor, tehát mindenki el tudja képzelni, mekkora törést jelentett ez nekem. Arra gondoltam: Minek adjam neki, amikor úgyis kövér? Ma már persze mosolygok az egészen – mondta a Borsnak a színésznő.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083757_auto_resized.png
origo.hu

Nem sokat takar Wolf Kati melleiből a mélyen dekoltált ruha

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711707914
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090709_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089235_auto_resized.jpg
ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711707914
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17085489_auto_resized.jpg
astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek sok pénzt hoz a tavasz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711707914
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/5B4yKCVhgEuLxSc3tPm_mj3dRxekpu-gGA6ZbniqTWk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhlMmYzYWQ4NjNjMDRiNGViYmU5OTViOTRjZjI3NTYy.jpg
Vonzalom

Megcsalásnak számít? Ezt tette felesége háta mögött a TV2-es egy másik nővel