Párja szerzett munkát Janza Katának

Huszonkét év a korkülönbség Janza Kata és szerelme, Pesák Ádám között, de ez nem okoz gondot sem a magánéletben, sem a színpadon. A színésznő szerint párja kortalan.
Huszonkét év a korkülönbség Janza Kata és szerelme, Pesák Ádám között, de ez nem okoz gondot sem a magánéletben, sem a színpadon. A színésznő szerint párja kortalan.

Nemcsak a szerelem, hanem a színház iránti szenvedély is összeköti Janza Katát és párját, Pesák Ádámot. A Budapesti Operett­színház két sztárja a Nagymező utcai teátrumban olyan darabokban aratott együtt sikert, mint az Elfújta a szél, a Do­rian Gray vagy A Pendragon legenda, miközben a Nemzeti Lovas Színházban A sza­badság vándorai című produkcióban is együtt szerepeltek.

Sem a színpadon, sem a magánéletben nem okoz gondot a huszonkét év korkülönbség © Hatlaczki Balázs

Most a tavasz szuperprodukció­jában, Nikola Tesla – Végte­len energia című musicalben is partnerek, ráadásul Kata egyszerre alakítja a főszereplő Ádám anyját és a szerelmét a RaM Colosseumban.

– Érdekes helyzet lesz, az biztos, a darab elején Tesla anyja va­gyok, majd a plátói szerelme, múzsája Sarah Bernhardt színésznő. A stáb azonban garancia volt számomra a sikerre: Müller Péter Sziámival nagyon régi a „szerelmünk”, ő fordította az összes Lévay-musicalt, mint az Elisabeth vagy a Mozart.

Ezekre a nevekre nem tudtam nemet mondani, bár az a vicces, hogy eredetileg csak a páromat, Pesák Ádámot hívták a címszerepre, régi barátommal, Szabó P. Szilveszterrel váltva. Vona Tibor, a produkció atyja mondta neki, hogy olyan jó lenne, ha el­hoznád magaddal Janzát. Így történt, és akkor ajánlották fel nekem is ezt a szerepet – mesélte nevetve a színésznő a különös felkérés történetét.

Janza Kata nem unatkozott tavaly sem, és bár a szakmában közmondásos a munkabírása, szerettei érdekében 2020-ban kevesebb szerepet vállal.

– A Tesla próbáin tapasztalható lendület és feszültség jellemző az életemre, már magamra is kellett szólnom, hogy vegyek vissza a tempóból, mert szerencsére a színházi munkáim mellett is sok felkérésem van. Türelmetlenebb va­gyok a környezetemmel, érzem magamon, hogy sokszor az aktív családi programok helyett csak kinyúlok, mint egy béka, és pihenek.

A Nikola Tesláról szóló musicalshow-ban játszik ismét együtt a sztárpár © Hatlaczki Balázs

Nem jó a gyerekeimnek, hiszen vártak, és persze megértőek, de kevés a minőségi idő. Ez az Ádámmal való kapcsolatomra is igaz, hiába dolgozunk sokat együtt. Nagyon fegyelmezett és szigorú színész, egyik legnagyobb titka, hogy fiatal kora ellenére kortalan férfi.

Nem engedi a magánéletet a színpadra: tíztől kettőig próba van, este héttől tízig előadás. Ott nincs bevásárlólista vagy vita, hogy hevesebbre sikerült egy csók az egyik partnerrel, avagy sem, hanem a színtiszta színészet. Persze akadnak olyan pillanatok, amikor kiesik a „szerepéből”, nemrégiben például megfázva próbáltam, és két jelenet között odaugrott, hogy hozzon egy teát, ami irtó kedves volt tőle – tette hozzá.