Palik László: Nem tudok beszélni a családommal

Míg a játékosoknak a fizikumát veszi igénybe az emberfeletti küzdelem, addig Palik Lászlónak lelkileg kell erősnek lennie. Ugyanis  nyolc év után van távol családjától.
Míg a játékosoknak a fizikumát veszi igénybe az emberfeletti küzdelem, addig Palik Lászlónak lelkileg kell erősnek lennie. Ugyanis  nyolc év után van távol családjától.

Nyolc éve nem tévézett, így nem csoda, hogy a mostani forgatások minden pillanatát Palik László is úgy éli meg, mint egy iz­galmas feladatot. A tévés a TV2 új produkciójában, a Exatlon Hungaryben műsorvezetőként tér vissza a képernyőre ma este. A tét nem kicsi: a Bajnokok és a Kihívók nyolc-nyolc fős csapata versengésének végső célja a húszmillió forintos fődíj megszerzése. A felelősség súlya Palik vállát is nyomja.

Egyelőre csak írásban tud kommunikálni szeretteivel a visszatért tévés © TV2

– A műsor előtt nem féltem attól, hogy nyolc éve nem csináltam hasonlót, inkább izgatott voltam, és nagyon vártam, hogy végre megérkezzünk a helyszínre és elkezdjük a munkát. Hazudnék, ha azt mondanám, nem fárasztóak a forgatási napok, de egyszerűen imádom – mondta la­punknak a mûsorvezetô, aki már karácsony második napján elutazott Las Terrenasba. A stáb már forgat, így a tévés néhány kulisszatitkot, tapasztalatot is elárulhatott a TV2 új, nagyszabású extrémsport-realityjéről lapunknak.

A műsor ma este indul a TV2-n. A profi sportolók csapnak össze a civil versenyzőkkel © TV2

– Hihetetlenül izgalmas a verseny, és tényleg azt gondolom, hogy egy új sportág születik. Hatalmas küzdelmek folytak már az első játékban, érdekes figyelni, hogyan kovácsolódnak egy csapattá a játékosok, ki mennyire taktikázik, kit mennyire ragadnak el az érzelmei. Már az első napon beigazolódott, hogy az élet a legnagyobb rendező. A verseny érzelmi intenzitása az, ami szerintem mindenkit magával ragad majd – vélte Palik, aki egész nap forgat a sokszor 35 fokos hőségben.

– A versenyzőket reggeltől estig kamera kíséri, nekem a játékoknál, a versenynél van szerepem. Szerintem itt igazán senkinek nincs ideje arra, hogy elgondolkozzon azon, fáradt-e vagy sem – magyarázta a műsorvezető, akit a hőségnél és a sok munkánál jobban megvisel, hogy a családjával, akikkel az elmúlt nyolc év­ben szinte minden pillanatot együtt töltött, most még beszélnie is nehézkes.

Amikor Marsi Anikó dolgozik, rokonok vigyáznak a fiúkra © Purger Tamás

– Eddig nem sokat tudtunk beszélni. Mert vagy az időeltolódás, vagy mondjuk a dzsungel szólt közbe, ahol nincs térerő. De majdcsak kialakul egy követhető napirend, rutin, amiben már ez is könnyebb lesz. Addig üzeneteket, e-maileket váltunk – mondta lapunknak a tévés, aki egyébként egyvalamit nem beszél majd meg a gyerekekkel akkor sem, ha végre tudnak telefonon értekezni, mégpedig azt, hogy mit gondolnak a műsorról vagy a játékosokról.

– Nem kérdezem őket erről, ugyanis tényleges befolyással vannak rám, és ez itt most nem lenne jó, hiszen kommentátorként nem lehetek részrehajló.

A gyerekekre, Vilmosra és Vincére egyébként édesanyjuk, Marsi Anikó mellett most rokonok vi­gyáznak. – A gyerekek felügyelete kardinális kérdés volt már akkor is, amikor megkaptam a felkérést. Sokat azonban ezzel a problémával nem kellett foglalkoznom, mert a feleségem fantasztikus szervezőkészséggel jó előre lebeszélte a nagyszülőkkel, barátokkal, hogy emiatt nekem ne kelljen aggódnom. Jó érzés, hogy ennyire támogat, támogatott a család, hogy ezt a feladatot elvállaljam.

A forgatás több héten át tart, ez egy hosszú távollétnek ígérkezik.

– Nem beszéltünk még arról, hogy mi lesz később, most csak a műsorra koncentrálok. A családom fegyelmezett kis csapat, de ha mégis úgy alakul, akkor szerintem megoldjuk, hogy lássuk egymást, viszont ez még így pár nap távlatából nem téma közöttünk.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors