Öngyilkos szerelmét gyászolja Falusi Mariann

Falusi Mariannt a mai napig kísérti élete nagy tragédiája: szerelme egy veszekedés után öngyilkos lett. A halott fiút a barátok azonosították, mert Mariannak nem volt ereje hozzá.
Falusi Mariannt a mai napig kísérti élete nagy tragédiája: szerelme egy veszekedés után öngyilkos lett. A halott fiút a barátok azonosították, mert Mariannak nem volt ereje hozzá.

Falusi Mariann, és technikusként dolgozó kedvese, Tamás négy évig élt boldog párkapcsolatban. Az énekesnő rengeteget dolgozott, koncertről koncertre utazott, alig volt otthon. Mivel kevés energiája maradt szerelmére, megkérte a fiút, hogy utazzon el az édesapjával, amíg ő fellépésekre jár, hogy gyorsabban teljen számára a külön töltött idő. A fiú azonban szakításként értelmezte Mariann szavait. Szélsebesen felöltözött, majd amikor kiment a lakásból, még visszafordult:
– Fogok én még hiányozni neked! – azzal becsapta maga mögött az ajtót. Eltelt két nap, de Tamás még mindig nem jelentkezett, ezért Mariann, és a barátok keresni kezdték. Végigjárták azt az utat, melyen utoljára látták, de ennek sem volt eredménye. Az énekesnő érezte, hogy valami nagy baj törtét. Aztán egyik nap megcsörrent a telefonja. Tamás egyik legjobb barátja jelentkezett: találtak egy halott fiút az Árpád híd alatt, a köveken, akinek kamion volt a lapockájára tetoválva. Ez volt Tamás különös ismertetőjele. Mariann összeomlott.
A tragédia tizenhárom éve történt, de Mariann a mai napig képtelen feldolgozni. Az énekesnő a Borsnak elárulta, miként próbálja feldolgozni a fájdalmat: minden év elején, szerelme halálának évfordulóján kopaszra borotválja a fejét, és hogy lélekben megtisztuljon, a távol-keletre utazik.
– Hiába tudom, hogy nem én vagyok felelős Tamás haláláért, mégis képtelen vagyok szabadulni a lelkiismeret furdalástól – meséli szomorúan az énekesnő. – Ez a tragédia a mai napig hatással van a kapcsolataimra. Csak nehezen tudok nemet mondani, mert félek, hogy valakit annyira megbántok, hogy őrültséget tesz. A felejtésben a barátaim vannak a segítségemre, akik nélkül biztosan nem tudtam volna túltenni magam a dolgon. Az év eleji utazásom is a feledés jegyében telik. Gyermekkori barátnőmmel Zsuzsával feltöltődni, kikapcsolódni utazom a távol-keletre, ahol élményeket gyűjtünk, túrázunk, és lélekben együtt vagyok Tamással.

Földvári Zsófi