Isten veled, Cipő! Tegnap eltemették az énekest - fotókkal

Eltemették Cipőt. Egy szál sárga rózsával kísérték utolsó útjára a Republic elhunyt énekesét szerettei, barátai, tisztelői. Bódi László Cipő édesapjához közel talált végső nyughelyre a kistarcsai temetőben.
Eltemették Cipőt. Egy szál sárga rózsával kísérték utolsó útjára a Republic elhunyt énekesét szerettei, barátai, tisztelői. Bódi László Cipő édesapjához közel talált végső nyughelyre a kistarcsai temetőben.

Sorra érkeztek a kisírt szemű, zokogó emberek tegnap Kistarcsára, hogy leróják kegyeletüket a 47 évesen elhunyt Bódi László előtt.

A család és a Republic zenekar kérésére sokan hoztak egy szál sárga rózsát, így emlékezve a művészre, akinek szíve március 11-én, hetekig tartó kóma után végleg megszűnt dobogni.

A ravatalozóban a koporsó mellett Cipő édesanyja, Gizi néni, lánytestvére, Marica, felesége, Zsuzsa, és két kislánya, Réka és Petra állt, mindannyian végigzokogták a szertartást.

A Republic zenekar nevében Boros Csaba mondott beszédet.
– Azért gyűltünk össze, hogy elbúcsúzzunk zenésztársunk, családtagunk, barátunk testétől. De csak a testétől, mert a szellemisége és a lelke a dalaiban, verseiben, szövegeiben továbbra is velünk marad – mondta elcsukló hangon a basszusgitáros.

Elbúcsúzott Cipőtől felfedezője, Bródy János is, akit harmincéves barátság fűzött az énekeshez.
– Búcsúzom tőled édes, kedves barátom, Cipőcske, ahogy gyakran szólítottalak magunk között. Mert a látványos sikerek, a fantasztikus koncertek és turnék között nekem mindig megmaradtál csodálkozó és védtelen gyereknek, aki szorongva keresi a lelke mélyét, a létezés titkait, és a dalokban tudja kifejezni magát, feldolgozni minden kétségét, bizonytalanságát – mond­ta megrendülten Bródy.

Az édesapjához közel végső nyugalomra helyezett énekes sírhantját ezután elborították a gyászolók sárga rózsái.

Bódi László édesanyját, Gizi nénit (jobbra) lánya támogatta a gyászszertartás alatt

Közjáték a ravatalnál

– Nem viszitek el a fiamat, nem lett elbúcsúztatva tőlem! – kiabálta mély gyászában Cipő édesanyja, Gizi néni, miután kiderült, hogy senki nem említette meg búcsúbeszédében sem őt, sem Cipő testvérét és lányait. Az énekes húga annyira felháborodott ezen, hogy számon kérte a szertartást levezénylő barátot. A zokogó édesanyát és testvért végül Tóth Zoltán, a Republic gitárosa próbálta megnyugtatni, így megengedték, hogy elvigyék a koporsót, a sírnál pedig a pap már őket is megemlítette búcsúztató beszédében.

Az énekes özvegye (középen) mellett két lánya végigsírta a szertartást

Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor. Bocsi többször fellépett a Republic koncertjein

Nagy Feró és felesége. A zárkózott énekes bizalmasa volt a Beatrice vezetője

A zenészek közül Bródy fedezte fel elôször Cipő különleges tehetségét

Halász Judit barátját és dalainak egyik szerzőjét veszítette el

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors