Így reagált Fa Nándor arra, hogy csempészek gyújtották fel egykori vitorlását - videó

Leégett Fa Nándor egyik korábbi hajója, drogcsempészek keze lehet a dologban. Az 1996-os Vendée Globe versenyre épült, Budapest nevű hajót a futam után eladta a sportember. Később, úgy tűnik, illegális célokra használták fel. Francia hírportálok információi szerint a vámhatóság július 19-e óta nyomozott utánuk, a Le Figaro értesülései szerint a rajtaütéskor a csempészek felgyújtották a hajót, rajta másfél tonna kokainnal, majd vízbe ugrottak.

Fa Nándor © MTI

A Bors felkereste Fa Nándort, akit elkeserítettek a hírek.

– Szomorúsággal tölt el, hogy leégett a korábbi hajóm. Ám le kell szögezni, hogy 18 éve nincs kapcsolatunk a hajóval, ami 15 évig francia kezekben versenyzett, majd pár éve kanadai tulajdonba került. Csak most a híreket olvasva értesültünk az incidensről, de hozzá kell tenni, a francia portálokon felemás, hamis információk is megjelentek. Fog még ezzel foglalkozni a nemzetközi sajtó, addig várnunk kell, hogy kiderüljön, pontosan mi is történt – vélte a sportember.

A csempészek felgyújtották a hajót, majd a vízbe ugrottak, a másfél tonna kokain azonban nem égett el a tűzben

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors