Fábrytól 168 milliót vett el a köztévé

Két hét múlva visszatér a képernyőre, de meg kellett húznia a nadrágszíját: Fábryt adásonként ötmillióval kevesebbért szerződtette az MTVA, mint az előző szezonban.
Két hét múlva visszatér a képernyőre, de meg kellett húznia a nadrágszíját: Fábryt adásonként ötmillióval kevesebbért szerződtette az MTVA, mint az előző szezonban.

A Bors ja­nuár közepén írta meg: nem hosszabbított az MTVA Fábry Sándor cégével. A showman később lapunknak megerősítette, „lógnak a levegőben”, majd február közepén örömmel tudatta: szóban megállapodtak a csatornával. A Bors most azt is kiderítette, adásonként idén már „csak” 17 millió forint + áfát utal a köztévé Fábry Sándor cégének, míg az elmúlt években az epizódonkénti tarifa 22 millió + áfa volt.

Év végéig szerződtek

„Az MTVA és a TRISO Produkciós Kft. közötti szerződésre vonatkozó kérdéseivel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk. Az MTVA és a TRISO PRODUKCIÓ Kft. 2015. december 31-ig szerződött a Fábry című műsor elkészítésére. A megállapodás alapján 16 epizódot kell elkészítenie a TRISO PRODUKCIÓ Kft.-nek, amelyek egyenként 74 perc hosszúak lesznek. A műsorszámok ellenértéke darabonként 17 000 000 Ft + áfa” – közölte megkeresésünkre az MTVA sajtóosztálya. Tudni kell, hogy Fábryék előző szerződése három évre szólt.

17 millió egy adás

Így idén Fábry könyvelője a 272 millió (16 x 17 millió) forint plusz áfát biztosan lekönyvelheti majd a bevételi oldalon. Ez az összeg azonban 168 millióval kevesebb, mint a korábbi években megszokott 440 millió (20 x 22 millió) forint plusz áfa bevétel. Az elhúzódó tárgyalások miatt ugyanis a megújuló Fábry csak később, március 19-én kerülhet először képernyőre. És míg az elmúlt években 20–20 műsort készített a showman cége, idén csak tizenhatra maradt idő.

Természetesen megkérdeztük Fábry Sándort is, aki nem kívánta kommentálni a hírt. Néhány napja azonban a Borsnak adott nyilatkozatában már említést tett a meghúzott nadrágszíjjal kapcsolatban.

Beköltöztek a tévébe

– Csökkent a költségvetésünk, de nem olyan mértékben, hogy ne tudnánk színvonalas műsort készíteni – magyarázta, és egyéb változásokról is beszámolt. – Lesznek változások. A forgatási helyszínünkről el kellett jönnünk, a Millenáris Teátrumot átépítik. Beköltözünk a székházba, ahol HD-stúdió áll majd a rendelkezésünkre, de a műsor színházi jellege megmarad. A bulvárszereplőket továbbra is hanyagoljuk a műsorban, igyekszünk a kulturális tartalmat és értékeket megtartani.