Börtön fenyegeti a Rising Star tehetségét

Milliós büntetés vagy börtön várhat Palmer Izsákra Ausztriában. A Rising Star tehetsége ugyanis megfeledkezett sorkatonai kötelezettségéről.
Milliós büntetés vagy börtön várhat Palmer Izsákra Ausztriában. A Rising Star tehetsége ugyanis megfeledkezett sorkatonai kötelezettségéről.

Összeomolhatnak Palmer Izsák álmai: az osztrák hatóságok szerint ugyanis a fiúnak nem a Rising Star színpadán kellene slágereket énekelnie, hanem egy laktanyában bakanótákat fújnia.

Az osztrák állampolgárságú Izsák megkapta a behívóját, s a sorkötelezettséget nyugati szomszédaink komolyan veszik. Izsáknak mindössze né­hány ­napja maradt, hogy megoldja a helyzetet, különben börtönbe kerülhet.

– Valóban kaptam egy értesítőt, őszintén bevallom, nagyon megijedtem. Összetett a történet, de az a lényeg, hogy ha nem jelenek meg, akkor vagy 4000 eurós (körülbelül 1,3 millió forint – a szerk.) büntetést kell fizetnem, vagy előállítanak.

Tavaly év elején már érkezett egy behívó, egy alkalmassági felmérésen voltam is, de aztán nem intéztem tovább az ügyeket, nem vettem elég komolyan, hiba volt. Remélem, hogy sikerül megoldani a helyzetet, és folytathatom a Rising Start, nem kell katonának állnom – nyilatkozta a Borsnak az énekes, aki ügyvédjével igyekszik mindent megtenni, hogy elkerülje a pénzbüntetést és a letartóztatást is.
A TV2 pedig a bajba jutott fiú mellett áll.

– A csatorna bízik benne, hogy Izsák Rising Starban való szereplése nem kerül veszélybe, mi teljes mértékben számítunk rá – mondta Koltay Tamás, a TV2 kommunikációs vezetője. Lehetséges ugyan, hogy az énekesnek – már amennyiben valóban meg akarja menteni most induló zenei karrierjét – ki kell fizetnie a 4000 eurót, de még az is jobb lehetőségnek tűnik, mint hogy letartóztassák.