Gáspár Bea ízig-vérig háziasszony, s hogy a konyhában milyen remekül teljesít, azt az is mutatja, hogy már ötödik szakácskönyve jelent meg a napokban. Most elárulta, ki a legfőbb kritikusa, és hogy Győzike hogyan teljesít a konyhában.
Nemrég debütált Gáspár Bea új szakácskönyve, melyben a roma ételeken van a fókusz. Beát barátnői és rokonai segítették a receptek tökéletesítésében, de a kreatív folyamatokba Győzikének is volt beleszólása. Na, meg az ételek véleményezése is az ő feladata volt…
„A férjem a fő kritikusom” – árulta el a Borsnak Gáspár Bea. „Ő mindenre megmondja otthon, hogy ez sz*r... Bezzeg másnap társaságban már dicsér, hogy: ezt a fogást úgy mint Bea, senki nem készíti!” – ismerte el nevetve, majd hozzátette, már hozzászokott ehhez.
„Fura is nekem, amikor a szemembe dicsér. Szerintem tudja, hogy engem inspirál, amikor azt mondja egy ételre, hogy: Bea, ez most nem olyan jó. De két tányérral azért megeszik belőle, úgyhogy tudom, hogy semmi gond, csak kötekedni akar!”
Neki kell az a tűz, ami bennem van. És tudja, hogy ugrok rá, ha valaki az ételemet szidja.
„De annyira azért mégsem lehet rossz, ha közben mégis eszi” – nevetett Gáspár Győző felesége.
Hozzátette, Győzike ellenben nem egy konyhatündér:
„Persze, állandóan főz: minden nap, reggelit, ebédet, vacsorát... Soha! Még egy kávét sem. Be sem tudja kapcsolni a tűzhelyet…” – buktatta le Bea.
Gáspár Bea a Borsnak azt is elárulta, hogy a roma kultúrában sértő, ha a vendég nem eszik az elé tálalt ételből.
„Sértés, ha egyáltalán meg sem kóstolja! Ha jön valaki vendégségbe, és nem eszik: azt mi nem értjük. Mi a baj? Oké, hogy most ettél, de azért egyél ebből is kicsit… Aztán ha kiürül a tányér, akkor: egyél még, egyél még!”
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.