Egészség

Szabó Győző: Szétpörögtem az életem

PAM

Létrehozva: 2024.05.16.

A színész híres arról, hogy rengeteget dolgozik, és állandóan tele van a naptárja. Szabó Győző nemrég részt vett egy elvonuláson, ahol a tisztítókúrát különleges népi gyógyászattal kötötte össze.

Tápióság nem egzotikus, távol-keleti település, Szabó Győző azonban évek óta ezt a községet választja az elvonulása színhelyéül. Pár hete érkezett haza a takaros parasztházban végzett tisztítókúráról.

hot feltöltés - szabó győző pióca archív
Szabó Győző a természetgyógyászatra esküszik – Fotó: archív / hot magazin

– A házban mindenkinek volt saját szobája. Nem volt teljes tiltás a mobileszközünkre; egyszerűen azt éreztük, hogy nincs rá igényünk. Túráztunk, gyógyfüveshez mentünk, komplex terápiánk volt. Számomra ez teljes identitásfrissítés, reboot volt. 

Sokáig függőségben éltem, értem ezt a munkamániámra és minden másra. Az év nagy részében szétpörgöm az agyam, és ha nem tartok olykor-olykor szünetet, az hosszú távon nem fenntartható.

– Mindenhol azt halljuk, hogy lassítsunk; ezzel teljesen egyetértek. 53 éves vagyok, szétpörögtem az eddigi életem: volt benne kábítószer, alkohol, meló, stressz – kezdte a színész a hot! magazinnak.

Szabó Győző és a piócák

Győző sokáig idegenkedett a piócatérapától. Nem állítja, hogy fó­biá­ja lenne az ilyen és hasonló jószágoktól, de eddig inkább tisztes távolságot tartott tőlük. 

Az elvonuláson lehetőségem volt kipróbálni a különleges piócaterápiát. A piócák nagyon érdekes lények, több ezer éve használják őket, a módszernek külön tudománya van. A kezelés az egész szervezetre jótékony hatású, egyszerre több problémát lehet kezelni vele. Nemcsak a probléma tüneteire jótékony hatású, hanem az okot is segít megszüntetni. Úgy érzem, a piócák rám is nagyon jó hatással voltak. Sokkal inkább hiszek a természetgyógyászatban, mint a gyógyszerekben!

hot feltöltés - szabó győző pióca archív
Nem a kedvencei a piócák, de jót tesznek az egészségnek – Fotó: archív / hot magazin

„Két napig ülök a patak partján”

A színész elmesélte, hogy mindig hatásos számára a lelassulás, ám pár hónap után ugyanolyan felpörgött állapotba kerül, amilyenben az elvonulás előtt volt. 

– Nemsokára elmegyek pár napra Olaszországba egy kisvárosba. Ilyenkor két napig ülök a patak partján, és hallgatom a zúgását. Ez engem kikapcsol és teljesen feltölt. Harminc éve minden évben megteszem ezt magamért. Igyekszem nemcsak lassítani, hanem a súlyomra is figyelni. Nem szeretnék elhízott Szabó Győző lenni, hetente többször edzem. Az új, 50 pluszos Szabó Győző sportos, jó vágású, fiatalos, nem hagyja el magát

Az a célom, hogy azt mondják rólam: „Simán letagadhatna tíz évet, igazán jól néz ki a korához képest!” 

– Ehhez azonban szükségem van évente minimum két elvonulásra. Ilyenkor a családom és a környezetem – másfél-két hónapra biztosan – egy új embert kap vissza. 

Pancsakarma és ájurvéda

Győző számára a test- és lélektisztítás másik módja az ájurvéda szellemisége alapján működő pancsakarma.

– A felgyülemlett stresszt jógával és masszázzsal kezeljük. Ilyenkor két hónapig nem iszom alkoholt.

Még több sztártörténet, még több részlet a legfrissebb hot! magazinban – Fotó:  hot! magazin

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek