Börtön

Ledöbbentek Bródy János fiának barátai: Senki nem értette, hogy mi a fene történt az agyával?

Bors

Létrehozva: 2023.12.16.

Bródy János fia feltörte egy amerikai bank - a volt munkahelye - szervereit, amiért a hatóságok két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Bródy Dániel gyermekkori barátai alig hittek a fülüknek, amikor meghallották, hogy ez a "rendes gyerek" mit követett el. Szerintük az egykori rendszergazda egy életre lenullázta magát.

Mint arról Magyarországon elsőként a Bors számolt be, Bródy János fia, Dániel olyan súlyos bűncselekményt követett el az Amerikai Egyesült Államokban, hogy letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Az egykori rendszergazda a San Francisco-i The First Republic Bank alkalmazottja volt, de súlyos biztonsági kockázatnak tette ki a cégét azzal, hogy a védett rendszeren működő számítógépére egy külső meghajtóról pornográf tartalmakat töltött fel. Már ez is súlyos szabályszegésnek számít, de Bródy Dániel itt nem állt meg, egy alkalommal beteget jelentett, majd elment síelni, ami a nagyon szigorú amerikai törvények szerint egészségbiztosítási csalásnak minősül. A tetteinek meg is lett a következménye: kirúgták - számolt be az esetről a CBS amerikai hírcsatorna

20160121_0002_REV
Bródy János fia egy bank számítógépes rendszerébe tört be (Fotó: Reviczky Zsolt)

Bosszú 

Az ügynek ezzel még korántsem volt vége, a totálisan kontrollt vesztett 38 éves férfi a kirúgása után nem adta le a céges laptopját, hanem hazament, és feltörte a bankja szervereit. A vádirat szerint törölte a bank kódtárait, rosszindulatú szkriptet futtatott a naplók törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bank kódjában a volt kollégák számára, és más banki alkalmazottaknak adta ki magát azzal, hogy munkameneteket nyitott a nevükben. Ezután besétált a rendőrségre és felejelentést tett, mondván valaki ellopta a céges gépét. Bródy fia rendszergazdaként nyilván tisztában volt azzal, hogy a bank rendszere ellen történt támadás komoly vizsgálatot von maga után, és keresni fogják a felelőst - írta a San Francisco Chronicle

A terve azonban nem vált be, a hatóságok igen hamar kiderítették, hogy csakis ő lehetett az elkövető, és mivel hamisan tett feljelentést, illetve az első kihallgatásain hazudott az őt kihallgató tisztnek, az amerikai hatóságok még a titkosszolgálatot is bevonták a nyomozásba, és hamar kiderítették az igazságot, de közel 2 éven át zajlott az átvilágítása. 

Bródy János zenész
Bródy János fia iszonyú nagy bajba sodorta magát (Fotó: Bors)

Mi a fene történt az agyával? 

Bródy fiának ügyködéséről még a legközelebbi ismerősei sem tudtak, a banki alkalmazott az elmúlt időszakban teljesen elzárkózott minden kommunikációtól, még a gyerekkori barátaival sem állt szóba. A régi haverok ma már tudják, mi lehet az oka az eltűnésnek: Dániel ellen már jó ideje folyt a vizsgálat. 

„Annak ellenére, hogy messzire költözött, tartottuk a kapcsolatot, majd nagyjából két éve teljesen eltűnt. Egyikünk sem érte el sehol. Kerestük telefonon, a Facebookon, de sehol nem reagált. Azt láttuk, hogy él, mert aktív Messengeren, csak nem reagált. Most, utólag összetettük a sztorit… Azért nem jelentkezett, mert már nyomoztak utána, és gondolom nem akart vagy nem is tudott volna mesélni az egészről”

 - mondta a Borsnak Bródy Dániel egyik, névtelenséget kérő barátja, aki így folytatta: 

„Az interneten olvastuk, hogy mibe keverte magát Dani. Teljesen sokkot kaptunk, azonnal felhívtam még két közös barátunkat, és senki nem értette, hogy mi a fene történt az agyával. Mindig is becsületes, normális srác volt, bár azt mind éreztük, hogy Amerika nem volt rá jó hatással.”

20160924_1003_VV
Bródy János fia börtönbe került Amerikában (Fotó: Mediaworks archív)

Bródy Dániel gyermekkori barátai szerint a férfi karrierjének egyértelműen vége a tengerentúlon. Ha kijön a börtönből, valószínűleg egyből hazamenekül, hiszen ott kint már nem lesz maradása.

„Nem értjük, hogy mi mehetett félre nála. Az volt az álma, hogy Amerikában éljen, és mindenki örült a sikerének, amikor kiköltözött. Valami durva dolognak kellett történnie, hogy ennyire megboruljon, mert tényleg nem ilyen volt. Mindig keményen tanult, dolgozott… Azt elképzelni se tudom, hogy mihez kezd majd, ha kiengedik a börtönből. Amerikában valószínűleg lenullázta magát, szóval lehet, hazajön”

- fejtegette az egykori barát. 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140222_auto_resized.jpg
origo.hu

Kiderült, hogy javul-e az időjárás a hétvégére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27179_resized.jpg?avcount=1713436510
origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135310_auto_resized.png
metropol.hu

Iszonyú pusztítás történt a Deák téren, lehangoló a látvány

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17122751_auto_resized.jpg
ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140490_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Történelmi változást követelnek Brüsszelben a NatCon-ügy miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27175_resized.jpg?avcount=1713436510
origo.hu

Brutálisan összeverték Miley Cyrust

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140211_auto_resized.jpg
travelo.hu

Mintha idegenek lények lennének - A Kilimandzsáró különleges fái

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713436510
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713436510
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139583_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Óriási fordulat a Házasság első látásra című műsorban, ezt ki gondolta volna?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140036_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Óráink vannak hátra: brutális erővel csap le ránk az időjárás

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/5vE3H5LzL3lEqrsysi1s_tns4m8s0BEsheVqwCJOeFY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y4NDFiZDZkNjg3MTQxZWM4MjhlNzIxNjk5Yjg0MjM0.jpg
Függőség

Pásztor Erzsi drámai vallomása: Alkoholista férje miatt kellett elválniuk

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/hYeVtcS2A6k73D9DeSnuancQ7cvWpl01cdz2QvZnlA8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U1MmY4NjFmZmY4YTQxNjI5MjBiYjMzOTEzZDc3ODdm.jpg
ZSENI

Milliókat kaszálhat Azahriah koncertjén egy szemfüles magyar