Celeb

Nyugdíjas király lesz Károlyból?

Bors

Létrehozva: 2018.10.27.

Lehet, hogy soha, vagy csak nyugdíjas korára, három év múlva, 72 évesen lehet király a brit uralkodó, II. Erzsébet legidősebb fiából, Károly hercegből.

Forrás: AFP

Eddig senki nem tudta ennek a pontos idejét, most azonban az udvari életrajzíró, Robert Jobson napokban megjelenő művéből ez is kiderült. Jobson mindezt Károly herceg édesanyja egyik, a Brit Nemzetközösséghez intézett beszédéből derítette ki - tudta meg a francia Colser magazin.

Úgy tudni, az író másfél éven keresztül követte árnyékként a trónörököst mindenhová, így derítette ki, hogy a királynő 95 évesen, uralkodásának 69. évében fog lemondani a trónról. II. Erzsébet már most is minden idők legtovább trónon lévő brit uralkodójának számít. Három év azonban hosszú idő, ez alatt bármi történhet.

Ha Károly herceg valami, például egy betegség miatt mégsem tudná elvállalni az uralkodói teendőket, a korona Diana hercegnőtől született nagyobbik fiát, Vilmost illeti meg. Ha neki valami baja esne, első szülött fiából, György hercegből lehetne Nagy Britannia uralkodója. Őt követné másik két gyermeke, Sarolta, majd Lajos, aki most mág csak fél éves. Öccséből, Harry-ből, akit Henrik sussexi hercegként tart számon az uralkodói család, szinte biztos, hogy soha nem lehet király, mert ő csak hatodik az angol trónöröklési sorrendben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek