Celeb

Till Attila: Kilógok a tévések közül

Sz. B.

2015. november 29. vasárnap 14:00

Till Attila a Sztárban sztár ötödik zsűritag – mondta Liptai Claudia az egyik adásban. Humorával, dinamizmusával a műsorvezető meghatározza a show hangulatát.

Ahol megjelenik, vibrálni kezd a levegő. Till Attila a TV2 Jolly Jokere, egyformán könnyed otthonossággal mozog a kulturális élet és a show világának kulisszái között. Akár a Propagandát, akár a Sztárban sztárt vezeti, leköti a néző figyelmét. Az utóbbiban utoljára láthatjuk jellegzetes toporgását is, mivel a verseny a végéhez ér.

– Pontosan tudom, hogy túlmozgok, én ilyen izgő-mozgó vagyok. Az adásban is látható, hogy ha nagyon megembere­lem magam, akkor is legfeljebb egy per­cig tudok egyhelyben állni. Aztán persze megint megfeledkezem magamról, és kezdődik elölről a túlmozgás – árul­ta el a Borsnak a Sztárban sztár műsorvezetője, aki azzal is tisztában van, hogy állandó nyüzsgésével mennyi fejfájást okoz operatőr kollégáinak.

Szerinte manapság sok férfi műsorvezető hibája a túlmozgás, bár nem elsősorban a kortársait figyeli, a nagy elődökhöz akar méltó lenni.

– Imádtam Antal Imre orgánumát. Rendkívül érzékeny volt, és ez az érzékenység nagyon jó arányban keveredett a humorával. Szepesi Gyuri bácsi is szenzációs volt, utánozhatatlan, ahogy pörgette a szavakat. Szilágyi János volt régebben a legmenőbb rádiós, tévés pasi: vagány volt és jól járt az agya. Friderikusz pedig egy személyben maga a kilencvenes évek, ő kezdett el teljesen új módon televíziózni. Meglévő műfajokat nyugati minta alapján fel tudott újítani, ehhez különös képessége volt és van – sorolta a nagy neveket.

Sokan tudják Tilláról, hogy több műfajban alkot, azt talán kevesebben, hogy már öt filmet készített.

– A filmezéssel teljesen kilógok a tévések közül. Véletlen egybeesés, hogy egyszerre kezdtem el a filmezést és a tévézést, de a forgatások eredménye később jutott el a nézőkhöz. Szeretnék egy kicsit sűrűbben filmet készíteni, most van egy kész filmem, kora tavasszal szeretnénk bemutatni, egyelőre még csak munkacíme van, Tiszta szívvel, ami persze még változhat – tette hozzá.

Rendezőként az alkotói folyamatban is szeret részt venni, minden részletre figyel. Csakhogy Tilla a Sztárban sztár próbáin sokszor elfeledkezik magáról, és kicsit „rendezkedik” – persze mindenki tudja, hogy csak segíteni igyekszik a fellépőknek.

– Tényleg csak barátilag szoktam beleszólni, mert megvannak erre ott a szakemberek, nem akarom összezavarni az énekeseket – vallotta be, de kiderült, hogy abba viszont mindig van beleszólása, milyen öltönyt, inget vagy nadrágot visel a show színpadán.

És az állandó kérdés: ennyi teendő hogyan egyeztethető össze a családdal?

– Nagyon könnyű velem együtt élni, ez nem azon múlik, hogy mennyi a dolgom, hanem azon, hogy amikor találkozunk, akkor azt az időt hogy töltjük el. Emellett a feleségem is dolgozik, úgy ismerkedtünk meg, hogy ő is tévénél dolgozott, nekem sem volt fix munkaidőm, jöttünk-mentünk összevissza, teljesen természetes volt ez az életvitel, amihez mi hozzá is szoktunk. 

Ezeket a műsorokat vezette

Múzsa (2002–2003) MTV
Menjünk (1996–1997) TV3
72 óra (1997–2002) TV3, MTV
Big Brother (2002–2003) TV2
Propaganda (2002–2006, 2011-) TV2
Megasztár (2003–2012) TV2
Megatánc (2006) TV2
Okosabb vagy, mint egy 5-es? (2007) TV2
Sztárok a jégen (2007) TV2
Mr és Mrs (2009–2010, 2013) TV2
Sztárral szemben (2009) TV2
ÖsszeEsküvők (2011) TV2
A nagy duett (2013–2014) TV2
Megasztár 10! (2014) TV2
Sztárban sztár (2014–) TV2
Ezek megőrültek! (2015) TV2

További cikkek

Sebek

Csuti elárulta, ő is készen áll-e egy új kapcsolatra

Sebek

Kulcsár Edina és Csuti exkluzív interjút adott a Borsnak

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az ÁVH-s ezredes elrabolta a gyerekét, majd elmegyógyintézetben kínoztatta az édesanyát

borsonline.hu

Csuti elárulta, ő is készen áll-e egy új kapcsolatra

she.life.hu

Felnőttként más üzeneteik is lehetnek a meséknek?

hirtv.hu

Hiába rohantak a mentők: Szörnyethalt egy 22 éves nő

zaol.hu

Átalakított autóval közlekedett egy férfi Zalaszentgróton, búcsút inthetett a forgalmi engedélyének

vg.hu

Annyi a pozitív Covid-teszt a szomszédban, hogy már a külföldi laborok elemzik

mandiner.hu

Úgy tűnik, az ellenzéknek nem lesz köztársaságielnök-jelöltje

ripost.hu

Kulcsár Edina új párja nem mondott igazat? Kínos dologra derült fény

ripost.hu

Kulcsár Edináék válása: Csuti édesanyja összeomlott a hírek hallatán

origo.hu

Drámaian emelkedett Svédországban a nemi erőszakok száma