
Attól tartasz, ha a családoddal strandra mész, hiába a jó élmények, a pénztárcád jelentősen laposabb lesz nap végére? Ebben van ráció, ám ha odafigyelsz pár apróságra, máris jelentős összeget tudsz megspórolni.
A Fanny magazin összegyűjtötte a tuti spórolós strandtippeket:
A vízparti étkezdék, büfék árai brutálisan magasak, rengeteget spórolhatunk, ha saját készítésű ételekkel készülünk, de a nagy melegben ezek csak a hűtőtáskában vannak biztonságban.
Mielőtt elindulunk, nézzünk utána, vannak-e a településen olcsó élelmiszerboltok, ahol fel tudjuk tölteni a készleteinket. Ha nincsenek, akkor érdemes odafelé bevásárolni egy olcsóbb boltban.
Együnk fehérjében és lassan felszívódó szénhidrátokban gazdag reggelit, így délig biztosan nem leszünk éhesek. Hosszú autóútra vigyünk magunkkal nem sós, egészséges rágcsálnivalókat és gyümölcsöket is.
Vegyünk nehezen romló, száraz szalámikat, sajttal és zöldségekkel, amikből friss kenyérrel tápláló szendvicset készíthetünk. Ebédre tehetünk a hűtőtáskába előző nap kisütött rántott húst vagy fasírtot, de mindig ezeket együk meg elsőként a strandon, mivel könnyen megromlanak.
Hiába a bőséges reggeli és a tápláló ebéd, az úszás, a pancsolás meghozzák az ember étvágyát. Sajtos rudat, pogácsát, akár muffint is süthetünk előző nap, hogy két csobbanás között legyen mire rájárni.
Van, amit magunk is el tudunk készíteni a büfék kínálatából, ilyen a főtt kukorica, ami hidegen is isteni, de pár palacsintát is bedobhatunk a hűtőládába.
A nagy hőségben a nehéz ételek nem mindig esnek jól, ezért vihetünk magunkkal gyümölcsökből vagy zöldségekből készült salátákat is, melyek nemcsak táplálnak, de hidratálnak és hűsítenek is.
A vízparti büfékben az üdítők, sörök nagyon drágák lehetnek, ezért érdemes ezeket is előre megvenni, és a hűtőtáskában hidegen tartani. Készíthetünk házi limonádét, szörpöt is.
A büfékben a sült krumpli mellé kínált mártogatósok sokba kerülnek, inkább vigyünk magunkkal kis dobozban ketchupot, majonézt, mustárt, vagy akár saját készítésű szószt.
Tegyünk félre egy kevés pénzt a helyi büfék kínálatára is, hiszen például a lángos, vagy a fagyi hozzátartozik a strandélményhez. Fagyi helyett vehetünk pálcikás jégkrémet is, ami kiadósabb, és olcsóbb is.
Az alábbi videó bemutatja, hogyan válaszd ki a tökéletes kukoricát a piacon, amit majd megfőzve elvihetsz a strandra:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.