
A pizza egy világszerte népszerű étel, melynek alapja egy vékonyra nyújtott tészta, amit különféle feltétekkel – leggyakrabban paradicsomszósszal és sajttal – gazdagítanak, majd kemencében sütnek ropogósra. Alábbi cikkünkben Budapest legjobb pizzázóinak felderítésére indultunk.
Az olasz konyha büszkesége, a pizza azért is vált kedvelt street fooddá a világ nagyvárosaiban, mert gyorsan elkészül, könnyen szeletelhető és fogyasztható akár útközben is. A feltétek végtelen variációja lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő legjobb pizzát.
Legyen szó egy klasszikus Margherita-ról vagy egy különlegesebb ízkombinációról, a pizza mindig remek választás egy gyors ebédre vagy egy baráti összejövetelre. A Tripadvisor szavazói nem tévedhetnek.
Az 1992-ben megnyitott Trattoria Venezia a magyar főváros egyik legrégebben működő olasz étterme, amely csupán egy ugrásra található a belvárostól. Az étterem fatüzelésű kemencében sült, eredeti olasz alapanyagokból készült pizzákat, prémium húsokat, friss halakat és tengeri herkentyűket, valamint a házi készítésű tésztákat kínál autentikus velencei hangulatban. Hasznos tipp: érdemes előre asztalt foglalni, hogy biztosan legyen hely.
A Belváros szívében, de egy eldugott kis utcában található Budapest egyik legjobb pizzázója, a Helyi Korner, ahol fatüzelésű kemencében sült, valódi olasz alapanyagokból készült pizzákkal, válogatott húsokkal, friss halakkal, tenger gyümölcseivel és házi tésztákkal várják a vendégeket, mindezt hamisítatlan velencei atmoszférában. Pizzakínálatukban megtalálható a sétálva is fogyasztható pizzatekercs, a megosztó Hawaii pizza, valamint olyan különlegességek, mint a carbonara és a lángos pizza, emellett hagyományos olasz és vegán fogásokat is kínálnak.
A Vegazzi egyik legnagyobb előnye – amellett, hogy pizzáik fenségesek – hogy a helyet akár vegetáriánusok és vegánok is látogathatják. Növényi alapanyagú összetevőik nem tartalmaznak hús és sajtpótlót, de az izgalmas feltétkombinációk miatt ez fel sem tűnik senkinek. Emellett tésztáik hosszan érleltek – a könnyebb emészthetőség kedvéért – illetve lágyabb textúrájúak, így a Vegazzi egyedien lágy pizzákat kínál. Növényi alapanyagú pizzáik még a húsimádókat is leveszik a lábukról.
Kövön sütött, kézzel nyújtott pizzák ahogy azt a pizza hazájában is készítik az olaszok: ez a Basilico Pizza & Pasta titka, amelyre magyar és külföldi vendégek is, mint az egyik legjobb budapesti pizzázóra esküsznek. Az adalékanyag-mentes, minőségi alapanyagokból készült pizzák között a vegetáriánusok is találnak maguknak megfelelő választékot, hiszen a Basilico legalább nyolcféle pizzát kínál, amely nem tartalmaz húst.
A kifinomult eleganciájú, mégis barátságos és otthonos Il Terzo Cerchio a valódi olasz ízek kedvelőinek nyújthat örömet pizzáival és tésztáival, melyek rusztikus hangulatukkal váltanak ki elismerést. Az étterem légkörét sokan melegnek és hívogatónak találják, a kiszolgálást pedig általában véve figyelmesnek ítélik meg a vendégek. Az ár-érték arány megítélése eltérő, van, aki méltányolja az autentikus élményt, míg mások a következetlenséget kifogásolják.
Ha inkább otthon szeretnéd élvezni az olasz ízeket, az alábbi videó ból ellesheted, hogyan készíts otthon mennyei pizzatésztát:
Ezek a cikkek is érdekelhetnek:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.