Tiago Sabarigo séfet a Costes Downtown konyhafőnökeként ismerhettük meg, aki az étterem 2015-ös megnyitása után Miguel Rocha Vierával vitte sikerre az éttermet, amely gyorsan megkapta első Michelin-csillagát is. A portugál séf most elbúcsúzott a Downtown-tól, és magyar feleségével, Évával, akivel a Prestige Hotel Budapestben ismerkedett meg, megnyitották saját, Essência Restaurant – Tiago & Éva nevű, új éttermüket – olvasható a Turizmus.com oldalán.
A Sas utcában nyílt étteremben ötvöződnek a portugál és a magyar fogások, melyek a tulajdonosok gyermekkorát idézik, de a modern csúcsgasztronómia is megjelenik a tányérokon, hiszen a séf Gordon Ramsey-nél tanult a londoni Michelin-csillagos Pétrusban.
Az étterem koncepciója a tradícióra, a hagyománytiszteletre épít. A menüsor magyar ihletésű része éppen ezért az "itthon" nevet kapta, míg a portugál rész az "otthont". És ami még fontosabb, hogy az alapanyagok terén a "vegyél hazait" elvhez ragaszkodnak. Így a pisztráng Tahitótfaluból származik, a mangalica pedig Debrecenből érkezik. A tengeri halakat viszont, mint a tőkehal vagy a polip, illetve az olívaolajat Portugáliából szerzik be.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.