Vallomás egy elrontott szájplasztikáról: Nem akartam megcsókolni a férjemet sem

Vallomás egy elrontott szájplasztikáról: Nem akartam megcsókolni a férjemet sem
Megdöbbentő történetekről számoltak be a Fókusz Pluszban olyan nők, akik plasztikai beavatkozásra szánták el magukat. Szépülés helyett ugyanis csúfos átverés áldozatai lettek.
Megdöbbentő történetekről számoltak be a Fókusz Pluszban olyan nők, akik plasztikai beavatkozásra szánták el magukat. Szépülés helyett ugyanis csúfos átverés áldozatai lettek.

Magyarországon virágzik az illegális szépészeti beavatkozások piaca. Önjelölt orvosok és végzettség nélküli kozmetikusok végeznek szájfeltöltést, ráncfelvarrást engedélyek nélkül. A kuruzslók sokszor ismeretlen eredetű anyagokat vagy szilikonolajat használnak, ami a nevével ellentétben teljesen másra való, mint hinnénk.

– Szemlencsékhez, egyéb típusú szemészeti beavatkozáshoz vagy fogorvosi fúrógépek motorolajaként használják – magyarázta az anyagról a riportban megszólaló dr. Molnár Miklós plasztikai sebész.

A szakember hangsúlyozta, minden beavatkozásról írásos dokumentumot kell kapnia a pácienseknek. A sorszámmal ellátott papírban pedig fel kell tüntetni, milyen anyag kerül az arcba, illetve a szájba.

Eltorzultak a beavatkozástól

– Nem mozdultam ki, az emberek az utcán kiröhögtek, konkrétan mutogattak rám, kicsúfoltak, eljátszották, hogy olyan szájuk van, mint nekem. Akárhányszor kiléptem az utcára, sírva mentem haza – mesélte az egyik nő, akinek hyaluronsavval töltötték fel a száját. A feltöltés után még minden jónak tűnt... Csakhogy a beavatkozás után egy héttel csomók alakultak ki az ajkaiban, amit ugyanaz a kuruzsló kezelt, aki a szájfeltöltését végezte. A szteroidok miatt 20 kilót hízott, végül depressziós lett. A mai napig eltorzult szájjal él, mivel ha eltávolítanák a csomókat az ajkából, le is bénulhatna.

Nem rózsásabb a helyezte annak az anyának sem, aki a szülés után szeretett volna szépülni. Úgy döntött, saját zsírjával tölteti fel a száját és az arcát.

– Megtörtént a műtét, de közben az orvos úgy döntött, hogy nincs rajtam elég zsír, és olyan anyagot fecskendezett be az arcomba, amit nem is kértem – magyarázta a nő, akinek a végeredmény az önbizalmára is kihatott. – Nem csókoltam meg a saját férjemet, mert úgy éreztem, hogy undorodik tőlem. Két kisgyerekemet se pusziltam meg, csak ölelgettem – mondta.

Bármily meglepő, az interneten csak néhány kattintás és máris találni olyan orvost, akihez pillanatok alatt adnak időpontot plasztikai beavatkozásra. Ilyenkor jobb kételkedni, mert a végeredmény egész életre maradandó károkat okozhat.