Sosem lesz meg Demcsák tolvaja?

Lassan három hónapja történt, hogy kirabolták a tévést, akitől egy gyűrűt és egy többmilliós órát vittek el. A rendőrség nyo­moz, de a mai napig nem történt gyanúsítotti kihallgatás.
Lassan három hónapja történt, hogy kirabolták a tévést, akitől egy gyűrűt és egy többmilliós órát vittek el. A rendőrség nyo­moz, de a mai napig nem történt gyanúsítotti kihallgatás.

Az interneten nem árulja senki, de még a nepperek sem találkoztak azokkal a gyémánt ékszerekkel, amelyek Demcsák Zsuzsa budai otthonából tűntek el augusztus 14-én. Mintha a föld nyelte volna el a kétmilliós ékszereket.

Mint arról a Bors is beszámolt, egy nyári reggelen iszonyú kiabálásra ébredtek a tévés szomszédai. Az elbeszélések szerint Zsuzsa kétségbeesetten kereste az egyik gyűrűjét és egy nagyon drága óráját, majd miután sehol sem találta az ékszereket a lakásban, kihívta a rendőrséget.

A lakáshoz nemcsak rendőrautó érkezett, hanem civil ruhás nyomozók is, akik órákon át helyszíneltek. A szomszédok elmondása szerint a lakás bejárati ajtaja nem volt felfeszítve, így az enyveskezű látogató esetleg kulccsal mehetett be a lakásba, de pontos részleteket sajnos nem tudni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság lopás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, akinek a jelek szerint bottal üthetik a nyomát, hiszen a mai napig nincs meg.

Ezt az információt a BRFK sajtóosztályától tudjuk, ahol kedd reggel arról érdeklődtünk, hogy áll Demcsák Zsuzsa ügye.

Az óra gyémántokkal volt kirakva. Két milliót érhet © Hatlaczki Balázs

„Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az ön által említett ügyben a III. Kerületi Rendőrkapitányság folytat nyomozást lopás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás válaszadásunkig nem történt.”

– Ha a rendőrség nem talál nyomot, akkor gyanúsított sem lesz – mondja a Borsnak, dr. Fialka György, a Személy-, Va­gyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke. – Ujjlenyomat, videofelvétel, szemtanú… Kell egy szál, amin el lehet indulni a nyomozásban. Amíg ilyen nem áll rendelkezésre, addig nem tudnak gyanúsítani. Bár nyom mindig van – teszi hozzá a szakember, majd így folytatja: – Azt viszont nem mindig könnyű megtalálni.

A karkötők ugyanazok, de az óra már hiányzik a műsorvezető kezéről. A szakember szerint egy lopás esetén a forró nyom segít a rendőröknek, de ilyen úgy tűnik, nem volt © Móricz István

Szakértők szerint az idő múlásával egyre kevesebb az esély arra, hogy megoldják az ügyet. Az ilyen jellegű bűncselekmények felderítésénél ugyanis az idő az egyik legfontosabb faktor. Ha forró nyomon indulnak el, van esély arra, hogy megkerülnek a lopott tárgyak és lebukik a tolvaj is. Ennyi idő elteltével azonban félő, hogy talán sosem kerülnek elő az értékes ékszerek.

Kerestük az ügyben Demcsák Zsuzsát is, akitől szerettük volna megkérdezni, hogy érzelmileg felkészült-e arra, hogy soha többé nem látja viszont a számára oly kedves tárgyakat vagy bízik benne, hogy megkerülnek, de a tévés műsorvezető nem kívánt válaszolni a kérdéseinkre.

– Az ügyben a rendőrség hivatalos kommunikációja az irányadó – zárta rövidre a beszélgetést Zsuzsa.