Együtt aludtak a szülők babájukkal, meghalt: gyerekgyilkosnak nevezik az anyát

Gyermekük elvesztése után atrocitások értek egy angliai párt. A fiatal édesanyát, Shannon Maundot a nyílt utcán kávéval dobták meg, és idegenek gyerekgyilkosnak nevezték, miután egyik éjszaka egyhónapos babája rejtélyes körülmények között meghalt.

Az eset még 2018 júliusában történt az angliai Devonban, amikor a kimerült fiatal nő és párja arra ébredt, hogy a velük egy ágyban alvó kislány nem lélegzik. Shannon most azért állt ki a nyilvánosság elé, hogy felhívja az újdönsült szülők figyelmét a gyerekekkel való közös alvás veszélyeire.
Soha, de soha ne legyen melletted az ágyban a babád! Legyen bármilyen késő, legyél bármennyire fáradt, tedd vissza őt a kiságyába. Ha ezzel megakadályozhatjuk, hogy más szülők is végigmenjenek azon, amin én, Lyla-Rae halála nem volt hiábavaló

– idézi a fiatal édesanyát a The Sun.

Shannon 17 évesen esett teherbe, ám a gyerek apja lelépett. Úgy volt, hogy egyedül, édesanyja segítségével nevelni fel a kislányt, ám a terhesség alatt az interneten megismerkedett egy szintén egyedülálló szülővel, Bennel. Annyira jól kijöttek, hogy mire Lyla-Rae megszületett, már egy pár voltak, és Ben oda is költözött Shannonhoz és az édesanyjához.

Képünk illusztráció © PEXELS

A fiatal nő egy hónapon keresztül rengeteget éjszakázott kislányával, akinek a nevelőapukája is igyekezett kivenni a részét a gyereknevelésből. Így történt ez a tragédia éjszakáján is, amikor Ben felajánlotta kimerült szerelmének, aludjon csak, majd ő megeteti Lyla-Raét hajnalban.
A következő dolog, amire emlékszem, hogy Ben pánikolva ébresztett fel: Lyla nem lélegzik. A paplan tetején feküdt, közöttünk. A bőre sápadt volt, az ajkai elszíneződtek. Mentőt hívtunk, miközben Ben próbálta újraéleszteni

– mesélte Shannon, ám a gyerek életét már nem tudták megmenteni.

A férfi később azt mondta párjának, a baba kora reggel még teljesen jól volt, miközben etette, és a karjaiban tartotta, bekapcsolta a tévét. Aztán arra riadt fel, hogy Lyla-Rae már nem lélegzik. A fiatal pár a tragédia és az azt követő atrocitások után elköltözött a környékről, hogy új életet kezdjenek. Azóta már közös kislányuk is született, Lily, de mint mondják, Lyla-Rae örökre a szívükben marad.