Beteg fia miatt akarta feladni a versenyt Gáspár Zsolti

Fia betegsége miatt fel akarta adni a versenyt Gáspár Zsolti. A 18 éves fiú ugyanis évek óta egy ritka betegséggel él együtt, és a forgatással egy időben itthon fontos vizsgálatokon esett át.
Fia betegsége miatt fel akarta adni a versenyt Gáspár Zsolti. A 18 éves fiú ugyanis évek óta egy ritka betegséggel él együtt, és a forgatással egy időben itthon fontos vizsgálatokon esett át.

Mint a hímes tojásra, úgy vigyáz a 18 éves Gáspár Nikolászra édesapja, Zsolti, akit olyannyira megviselt imádott gyermeke hiánya Srí Lankán, hogy már a harmadik napon az Ázsia Expressz 2 feladását fontolgatta. Nikolász ugyanis neurofibromatosisban szenved, amely egy igen ritka, idegrendszerre is kiható genetikai eredetű bőrbetegség.

A Gáspár famíliában Nikolász az egyetlen fiú. Ő viheti csak tovább a család nevét. Édesapja mindennél jobban félti betegsége óta. © Bors

Így a harmadik forgatási nap estéjén összeomlott az édesapa, és csapattársai segítségét kérte.

– Őszinte leszek, én ezt nem akarom itt tovább csinálni. Érzem, hogy jó páros vagyunk Evelinnel, és azt is látom, hogy meglepően jól is haladunk, de a lelkem sajog és már az őrület határán vagyok. Haza akarok menni, na! Annyira hiányzik a családom, hogy azt szavakba sem tudom önteni… Bírok én mindent. Nem érdekel, hogy a forróságtól ég a tüdőm, hogy néha az ájulás kerülget az éhségtől, hogy nem tudok rendesen vécézni, mióta itt vagyunk, de abba, hogy a kis Nikolász nincs velem, belepusztulok.

A játékosok telefonon sem tarthatták a kapcsolatot az otthon maradottakkal © Bors

Persze, hiányzik mindenki, de ő a legjobban, hiszen őrá kellett a legjobban vigyáznom a kis élete so­rán – sírta el magát ka­merán kívül az édesapa, aki szerette volna rábeszélni játékostársait, hogy az első kiválasztásnál Evelinre és rá tegyék a voksukat, és őket küldjék hajszázni, mert szeretne kiesni.

A Bors utolérte Zsoltit, aki el­mesél­te, mi játszódott le a lelkében, messze a családjától és beteg kisfiától. Apaként ugyanis még sosem ma­radt ennyi időt távol a családjától.

– Elutaztam ugye, a műsorral Srí Lankára, és nem tudtam, mi van a kisfiammal. El voltunk szakítva egymástól, se telefon, se információ, és nagyon aggódtam, mert pont abban az időben fontos vizsgálatokon esett át. Egyszerűen nem bírtam, hogy nem tudom, mik az eredmények, hogy bírta a kisfiam a vizsgálatokat és eltörött a mécses. Egy pillanatra feladtam a versenyt – emlékezett vissza a Borsnak Zsolti, aki születése óta kiváltképp óvja és félti kisfiát.

– Nikolász különleges gyermek, és az egyetlen fiú a Gáspár családban, úgyhogy mint egy aranyszemű tyúkra, úgy vigyázunk rá. A bőrbetegsége, ami 12 éves korában jött ki, ugyanis ritka. Mindig speciális, UVB-szűrős ruhában fürdőzhetett csak, és napra sem engedjük – tette hozzá Gáspár Győzike öccse, aki hazaérve jó híreket kapott, úgy tűnik, Nikolász meggyógyult.

Jó párost alkotott unokahúgával, Evelinnel © Végh István

– Volt mindenféle vizsgálaton, amíg én kint voltam, MRI-n és hasonlókon, és az eredményei kiválóak. Most már kijelenthetem, hogy Nikolász jól kijött a betegségből és 2019-re meggyógyult.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors