Barbie üldözte el az országból Csősz Bogit

Évekig buta, szőke,nyávogós Barbie babának bélyegezték Csősz Bogit.  Az ok a színésznő első filmje, az Apám beájulna volt, amelynek pedig a karrierjét köszönheti.
Évekig buta, szőke,nyávogós Barbie babának bélyegezték Csősz Bogit.  Az ok a színésznő első filmje, az Apám beájulna volt, amelynek pedig a karrierjét köszönheti.

A ma már tehetős luxusfeleség tizenhét évesen, egy bőrönddel érkezett a magyar fővárosba, ahol hamar belekóstolt a nagyvilági életbe. A korábbi Erdély szépe egy reklámfilm castingjára készült, de egy nagyjátékfilm főszereplője lett.

– Meggyőződésem volt, hogy egy reklám próbafelvételére megyek, amikor kiderült, hogy az Apám beájulna című film főszereplő-válogatásán vagyok kilencszáz szőke, Barbie típusú lánnyal együtt – mesélte a Borsnak Boglárka, akiben a rendező azonnal meglátta a lehetőséget, és bár némiképp alakítani kellett a külsején, őt választotta a tizenhét éves, szerelemre és kalandra éhes, elkényeztetett lány szerepére.

Azért festette sötétre a haját, hogy ne nézzék ostoba kis naivának © Zsolnai Péter

– A barna hajamat platinaszőkére festették, és fel kellett szednem négy-öt kilót, hogy nőcisebb legyek. A hangom túl meleg, bársonyos volt, nem passzolt Barbi szerepéhez. Egy irritáló, nyávogós, affektálós, vékony, művi hangot szerettek volna hallani, úgyhogy felkérték Roatis Andrea szinkronszínésznőt, hogy kölcsönözze a hangját a szerepemhez. Így született meg a karakterem, és ez az egész életemet megváltoztatta – vallotta be a luxusfeleség, aki sosem érezte magát olyan magányosnak mint a nagy sikerű film berobbanása után.

– Lépten-nyomon megismertek és bántottak, mert azt gondolták, hogy olyan vagyok, mint a karakterem. Egyszerű, szőke, buta kis naivának néztek, és gyakran megpróbáltak kihasználni. A családomra és a barátaimra pedig nem számíthattam, mert civilként nem értették meg a problémámat, ami nap mint nap megkeserítette az életemet – mondta a színésznő, aki nem sokkal később feketére festette a haját, hogy kevéssé ismerjék fel az utcán.

Butuska szőkét játszott a filmben, amely híressé tette, de be is skatulyázta

– De ez sem segített, úgyhogy külföldre költöztem. Évekig jártam a világot, és menekültem Barbi karaktere elől. Hosszú időbe telt, mire kihevertem, és feldolgoztam a történteket, hisz tizenévesen nem volt könnyű megemészteni a támadásokat. Ettől függetlenül egy percre sem bántam meg a filmszerepet, mi több, ez a főszerep indította be a karrieremet. Rengeteget tanultam, kemény lecke volt, de megérte.