Bajnok

Ismert sportoló volt a verőcei hajótragédia egyik áldozata

Létrehozva: 2024.06.02.

A férfit jól ismerték a futballpályán.

Kétségtelen, hogy 2024. május 18. fekete betűvel kerül be a magyar hajózás történetébe. Ekkor történt meg ugyanis, hogy egy buliból hazafelé tartó motorcsónakos, nyolcfős társaság karambolozott egy szállodahajóval a Dunán, Verőce magasságában. A motorcsónakban utazók közül össze egy ember élte túl a becsapódást, két fiatal holttestét pedig még aznap megtalálták. Öten eltűntek. Nagy erőkkel indult meg utánuk a keresés, sajnos azonban a folyó már csak a holttestüket adta vissza. Köztük volt a 39 éves László is, akinek a testére hat nappal a tragédia után bukkantak rá – az eltűntek közül harmadikként.

Szinte semmi sem maradt a motorcsónakból a hét életet követelő ütközés után Fotó: Lakatos Péter / MTI

A Metropol a ponyvalegeny.blog.hu oldalára hivatkozva arról ír: László cseppet sem volt ismeretlen a sportrajongók körében. A férfi tagja volt annak a Pest vármegyei Tököl VSK csapatának, amely 2007-ben Leskó Zoltán vezetésével megnyerte az NB III Duna-csoportját, majd további két szezonon át focizott a magyar másodosztályban.

László ugyan az utóbbi időszakban már nem focizott versenyszerűen, de a budapesti Issimo öregfiú-csapatában azért láthattuk rúgni a bőrt időről időre. László sportpályafutása során megfordult a Vasasban és Kistarcsán is, de kétségtelenül Tökölön érte el a legnagyobb sikereket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek