Tragédia

Hihetetlen, mennyivel száguldhatott a Verőcénél balesetező halálcsónak

Létrehozva: 2024.05.30.

Megtudtuk, mennyivel mehetett a nyolc embert szállító motorcsónak, mielőtt a szállodahajóval ütközött volna.

Még mindig nem ocsúdott fel az ország a döbbenetes verőcei hajótragédia óta. Mint ismeretes, egy motorcsónak nyolc fiatallal a fedélzetén rohant neki a 110 méter hosszú Heidelberg szállodahajónak, amitől a csónak összetört és elsüllyedt. Hét fiatal meghalt, a balesetet ugyanis csupán egyetlen férfi élte túl, méghozzá csodával határos módon. 

Még a több tonnás Heidelberg is csúnyán megsérült   Fotó: Krizsán Csaba

Azonban még mindig rengeteg a kérdőjel az eset kapcsán, többek között az, hogy valójában mennyivel is mehetett a motorcsónak. Azt korábban már az ügyészség is elismerte, hogy a csónakot vezető illető ide-oda cikázott a vízen:

– A sértett a motorcsónakot "a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította". A szállodahajó automata vezérléssel haladt, amikor a sértett a jobb parttól irányt váltott kisgéphajójával, és egyenesen a szállodahajó felé kormányzott – közölte akkor a Budapest Környéki Törvényszék. Az is valószínű, hogy nagy sebességgel csapódhatott bele a több tonnás monstrumba: 

Amikor a szállodahajó orrához érkezett, hirtelen jobbra kormányzott, de az ütközést már nem tudta elkerülni, és nagy sebességgel nekiütközött a hajónak

tették hozzá. 

A hozzáértők szerint akár hetvennel is mehetett a csónak   Fotó: Lakatos Péter / MTI

A hozzáértők szerint, akik alaposan szemügyre vették a motorcsónak és a szállodahajó sérüléseit, a sodrás irányát, illetve a roncsokat, emellett az összetört motoros kilométeróráját, azt valószínűsítik, hogy a sebesség valóban nagy lehetett: az sem kizárt, hogy a csónak 70 kilométeres sebességgel haladt.

 Ezt támasztja alá a horrorbaleset egyetlen túlélője, egy olasz férfi is, aki a baleset utáni időkben a sajtóban elmondta: ő maga, a motoros hátsó részén állva egy ideig ugyan élvezte a cikázást, de aztán már nagyon megijedt, mi több, egyenesen halálfélelme volt. Így nem csak ő, hanem többen is azért könyörögtek a vezetőnek, hogy lassítson. 

Természetesen egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogyan történt a baleset, és hogy pontosan mennyivel ment a csónak, a rendőrség jelenleg is gőzerővel vizsgálja az eset körülményeit. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek