Kétségek

Újra kórházba került SMA Tomika: „Drukkoljatok, hogy minden rendben legyen”

Bors

Létrehozva: 2024.06.10.

Módosítva: 2024.06.10.

Bár eddig minden könnyen ment a génterápia óta, most újabb akadályt görgetett az élet a Galó család elé. Tomika a hazautazás előtt egy héttel újra kórházba került.

Ahogy arról lapunk többször beszámolt, Galó Tamás Dominik február óta Dubajban van szüleivel, ahol új esélyt kapott az életre. A génterápia óta rengeteget fejlődött és csupa jó híreket kaptak. A kisfiú édesanyja folyamatosan informálja a követőit és eddig csak pozitív élményekről számolt be, most azonban meg kellett szakítania a sort. Kiderült: nem utazhatnak haza akkor, amikor gondolták.

Tomika vénásan kapja a szteroidot  Fotó: Facebook/Együtt Tomikáért

A Bors már a gyűjtés kezdete óta nyomon követi a Galó család történetét. Rengeteg akadályba ütköztek az út során, de sohasem adták fel és kitartóan küzdöttek a célig. És milyen jól tették! Tomika két hónap alatt hihetetlen fejlődésen ment át, tényleg szó szerint, mintha kicserélték volna. Még a szülők számára is hihetetlen, felfoghatatlan, hogy mennyit változott gyermekük.

Tomika egyszerűen fantasztikus, brillírozik! Minden területen erősödik, annyira ügyes, hogy az valami hihetetlen. Júniusban pedig már mehetünk is haza, még pár hét

– újságolta el lapunknak boldogan pár hete Anikó, Tomika édesanyja. 

Most azonban újra nehéz időket él meg a család. Bár kívülről úgy néz ki, minden rendben: Tomika jókedvű, eszik rendesen, játszik, csacsog, erősödik, de belül mégsem jó minden. A család aggasztó híreket kapott az utolsó orvosi vizsgálatoknál.

Az orvosunk előre figyelmeztetett minket, hogy a májenzimek a 8. héten megugorhatnak, figyeljük Tomikát. Annyira reméltük, hogy nem fog, de sajnos igen. Nem lett jó a múlt heti eredmény és sajnos a mostani sem. Ma vettek újra vért, más paramétereket is le akarnak ellenőrizni, voltunk ultrahangon is. Az orvosunk megnyugtatott, hogy ez a kezelés szokásos mellékhatása, csak most nagyon oda kell figyelni rá.

 – részletezte az aggódó édesanya.

Ez viszont egyben azt is jelentette, hogy Tomikának újra a kórházban kellett maradnia. Jelenleg vénásan kapja a szteroidot, hogy növelje a hatékonyságát. 

Hát mi tényleg nem úszunk meg egyszerűen semmit, de reméljük ez is egy átmeneti hullámvölgy és a következő heti eredmények már sokkal jobbak lesznek. 

– mondta Anikó, aki hozzátette: így szinte biztos, hogy a jövőhéten nem tudnak haza utazni. Még pár hétre Dubajban maradnak, hogy a kisfiú folyamatos megfigyelés alatt lehessen.

Szerencsére, Tomika nagyon jól viseli, pedig embert próbáló ez a sok vizsgálat még nekünk is. Drukkoljatok kérlek, hogy minden rendben legyen. Hiába természetes velejárója a génterápiának az enzimek megemelkedése, azért nagyon aggódunk.

– zárta gondolatait Anikó. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek