Visszaélés

Rákosnak hazudta magát egy anyuka: több millió forintot csalt ki az adományozóktól

KL

Létrehozva: 2024.06.22.

A GoFoundMe dolgozik azon, hogy minden károsult visszakapja a pénzét.

Egy édesanyát letartóztattak és csalás miatt vádat emeltek ellene, miután a rendőrség közölte vele, hogy rákos megbetegedést színlelve pénzt próbált meg kicsalni az emberektől.

bilincs
 

A 35 éves Tara Michelle Enokát a hónap elején tartóztatták le a rendőrök, mivel megtévesztette az adományozókat, akik így több ezer dollárt adtak neki. A hatóságok szerint a négygyermekes ausztrál anyuka hamisan állította, hogy mell- és méhnyakrákkal küzd. A nő így több mint 25 ezer dollárt (több mint 9 millió forint) gyűjtött össze.

A nyugat-ausztrál rendőrség közölte, hogy a GoFundMe oldalon a gyűjtést eredetileg egy férfi indította el, aki "azt állította, hogy az adománygyűjtés célja egy általa ismert nő segítése volt, akinél ritka betegséget diagnosztizáltak". A rendőrség továbbá azt állítja, hogy Enoka saját magát regisztrálta az összegyűjtött pénz kedvezményezettjeként. Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a férfi nem volt tisztában azzal, hogy a nő állításai nem igazak.

Enoka a YouTube-on is közzétett egy videót, amelyben az orvosi kezeléséhez kért pénzt, és a StandWithTara hashtaget használta. A felvételen elmondta, hogy "soha nem volt az a típus, aki segítséget kért volna bárkitől", de a pénzre olyan kezelésekhez volt szüksége, amelyek "potenciálisan megmentették volna az életét", hogy "itt lehessen a gyerekei számára, és lássa őket felnőni".

A GoFundMe szóvivője hangsúlyozta, hogy dolgoznak azon, hogy minden adományozó visszakapja a pénzét. Továbbá kiemelte, hogy Enokát kitiltották az oldalról. A szóvivő elmondta, hogy a platformon való visszaélésekkel szemben "zéró toleranciát" alkalmaznak, és teljes mértékben együttműködnek a rendőrséggel - írja az Unilad.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek