Remény

Szívszorító: már csak ezen múlik a tűzvészt túlélő sajóládi család sorsa

H. Á.

Létrehozva: 2024.05.27.

Az édesapa alkalmi munkákat tud csak vállalni, a bevételük épphogy elég a gyógyszerekre és az ételre.

A Bors már a tragédia kezdetétől nyomon követi annak a sajóládi családnak a mindennapjait, akiknek egy tragikus tűzben lett semmivé egykori, gyönyörű otthonuk.

A sajóládi Kollárcsik család megpróbáltatásai továbbra sem értek véget Fotó: Markovics Gábor / Bors

A tüzet túlélő család az ablakon át menekült ki lángokban álló házukból azon a szörnyű vasárnapi napon. Az édesanya karja megégett, valamint súlyos belső sérüléseket szenvedett. Hónapokat töltött a kórházban, több életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Amíg Csipke Mariann a kórteremben feküdt, addig férje, Kollárcsik József gondoskodott a gyerekekről: Szabináról, Amandáról és József Rikárdóról.

A Bors legutóbb beszámolt róla, hogy a lap egyik olvasójának hála, a sajóládi család hamarosan egy fekete TV-állványt, polcos szekrényt, dohányzóasztalt és egy TV-t is kap majd, így lesz mit átvinniük a leendő otthonukba. A családnak ugyanis mégis fizet a biztosító, ami jelentős, pozitív fordulatot hozhat a sorsukban. Addig azonban egy komoly problémával állnak szemben, melyet kétségek között osztott meg a Borssal József:

Az egyik közeli ismerősöm azt mondta, hogy talán kölcsön tudja adni az autóját, hogy felmenjünk vele Sajóládról Budapestre a bútorokért, viszont nincs pénzünk benzinre

– tudta meg lapunk. Kollárcsikék számlájára a biztosító még nem fizetett, a család pedig nagyon rossz anyagi körülmények között él.

Mariannt már  szinte naponta kell kezelésekre vinnie Józsefnek. A gyermekek a történtek miatt rendszeresen járnak pszichológushoz. József pedig csupán alkalmi munkákat tud vállalni. Az azért kapott pénzből pedig többnyire ételt vagy gyógyszereket vesz a család.

Nagyon hálásak vagyunk a felajánlásért, de egyelőre nem tudjuk, hogy hozhatnánk el a bútorokat. Vagy 50 ezer forint kellene a benzinre, hogy megjárjuk vele oda-vissza.

– számolta ki József. A sajóládi család így újabb segítségre szorul, ezúttal egy olyan önzetlen támogatóéra, aki Budapestről Sajóládra tudná vinni számukra a Bors olvasója által felajánlott bútorokat.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek