Pakánytámadás

Megoldódhat a patkányok által összeharapdált ócsai csecsemő és családjának sorsa

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.05.21.

Megoldódhat a helyzete annak az ócsai párnak, amelynek hat hónapos gyermekét egy hónappal ezelőtt a kiságyban megharapta egy patkány. A horrorházat lakhatatlanná nyilvánították, ezért oda vissza nem mehetnek, de most váratlan segítséget kaptak.

Cintia és Dávid semmit sem szeretne jobban, mint összeházasodni és újra együtt élni. Egyelőre akadályokba ütköznek, de már látják a fényt az alagút végén.

Ócsa
patkány
A pár szeretne újra együtt élni Fotó: Tv2

Egy hónappal ezelőtt kis híján tragédia történt a családjukban: miután az akkor hat hónapos Amirát lefektették a kiságyba, és éppen már éppen maguk is az esti mosakodáshoz készültek, hirtelen a csecsemő elkeseredett sírására lettek figyelmesek. Odarohantak hozzá, és rögtön meglátták egy patkányt a kezén és a fején véresre harapott gyermek mellett. A rágcsálót egy seprűvel elzavarták, Amirához pedig mentőt hívtak. A kislányt kórházba szállították, de szerencsére kiderült, hogy nem kapott el az állattól semmilyen halálos betegséget. A pár ócsai otthonát lakhatatlanná nyilvánították, ezért Cintiát a pár két közös gyermekével anyaotthonba vitték, Dávidot pedig az egyik rokon fogadta be ideiglenesen.

Mi egy család vagyunk, ezért mindenképpen együtt szeretnénk a gyerekeket nevelni. Úgy tűnik, sikerül stabil állást szereznem, ráadásul az egyik külföldön élő rokonom felajánlotta, hogy költözzünk a házába. Nem tervezik, hogy hazajöjjenek, de az épületet eladni sem akarják

 – mondta a Borsnak boldogan Dávid. A férfi hetente kétszer látogatja a szeretteit az otthonban.

Dávid családja megoldja a pár problémáját  Fotó: Bors

Sajnos nagyon keveset láthatom őket, de el kell fogadnunk az intézmény szabályait. A leendő otthonunkba még ki kell mennie a családsegítőnek, hogy felmérjék a körülményeket. Ha mindent rendben találnak, végre újra együtt lehetünk majd négyen. 

A gyerekeket már korábban védelembe vették, ezért mindenben együtt kell működnünk a gyámhatósággal és a szociális munkásokkal. Ha nem tesszük, a gyerekeket ki is emelhetik, ezt pedig nem kockáztatjuk meg – magyarázta Dávid, aki úgy érzi, a sors nem túl kegyes hozzájuk, de képesek lesznek együtt megküzdeni a nehézségekkel. Pedig nemrég még be is törtek hozzájuk.

A betörők könnyen felfeszítették az ajtót  Fotó: Bors

– A szegény embert az ág is húzza. Életvitelszerűen a lakhatatlanság miatt senki sem tartózkodhat az előző otthonunkban, egyesek kihasználták az alkalmat, és lefeszítették az ajtóról a lakatot. 

Nagy bánatunkra laptopokat és ékszereket is magukkal vittek. Ellopták Cintia jegygyűrűjét és a két kislányunk nyakláncát. Ezeknek ugyan főleg eszmei értékük van, de éppen azért fájdalmas.

 Természetesen rendőrségi feljelentést is tettünk, de nem valószínű, hogy valaha is előkerülnek az értéktárgyak. Most már a jövőre kell koncentrálnunk. Cintia két hónap múlva 18 éves lesz, és bizony alig várjuk, hogy hivatalosan is egybekelhessünk.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek